אודות בצלאל > ספריה > מידע כללי

מידע כללי

ספריות האקדמיה בצלאל ע"ש מילדרד ופיליפ גודקין

הספרייה המרכזית בהר הצופים וספרית המחלקה לארכיטקטורה הנמצאת בבנין המחלקה בעיר, כוללות כ – 50,000 כרכים של ספרים, כתבי עת, תקליטורים, קלטות וידיאו, סרטי די.וי.די ומאגרי מידע הנוגעים בכל תחומי הלימוד באקדמיה ובתחומים משיקים וקרובים. הסטודנטים מוזמנים לעיין בספרים הנמצאים באולמות הקריאה של הספריות, ורשאים לשאול ספרים אלו בכפוף לנוהלי ההשאלה . שאילת החומר הספרייתי מתאפשרת רק עם הצגת כרטיס סטודנט אישי ומעודכן לשנת הלימודים הנוכחית. הכרטיס אינו ניתן להעברה.

תכנת חיפוש המידע אשר בספריות היא תכנת" אלף 500" מהדורה 20. זו היא גם תכנת החיפוש בה משתמשות כל האוניברסיטאות ורוב המכללות בישראל. התוכנה, באמצעות ממשק התצוגה המתקדם "פרימו", מאפשרת לסטודנטים לערוך באמצעותה חיפושי מידע מתקדמים ומיוחדים ומאפשרת להיכנס לאתרי הספריות של מוסדות ההשכלה הגבוהה בארץ ובעולם. הסטודנט יכול להיכנס לקטלוג הספריות באמצעות המחשבים שבספריה או דרך האינטרנט ולבצע בקטלוג פעולות חיפוש, הארכת זמן השאלה והזמנות ספרים.

כניסה לקטלוג הספריות

הדרכה בתחילת השנה תינתן הדרכה לסטודנטים של שנה א', להכרת אוסף הספרייה ולהכרת שיטות החיפוש השונות באוסף זה. כמו כן ידרשו הסטודנטים של שנה א' לבצע תרגילי חיפוש באמצעות הלומדה אשר בתוכנת הספרייה. הדרכות מתקדמות יותר והדרכות להכרת מאגרי המידע יינתנו לסטודנטים במשך שנת הלימודים.
כמו כן מתקיימות הדרכות במאגרי מידע מקוונים לסטודנטים של שנה ב' לקראת כתיבת עבודות פרו"ס.

השאלת ספרים מספריית האוניברסיטה העברית בהר הצופים:  קיים הסדר עפ"י ניתן לשאול ספרים מספריית האוניברסיטה בהר הצופים. פרטי ההסדר מפורסמים על לוח המודעות של ספריית האקדמיה.

בכל שאלה  או  בקשה אפשר לפנות לצוות הספרייה  באמצעות טופס הפניה