תכנון הקמפוס :

משרד האדריכלים היפני  SANNA  בשיתוף עם משרד ניר- קוץ הישראלי אחראים על תכנון הקמפוס החדש של בצלאל במרכז העיר ירושלים.

 SANNA הם זוכי פרס פריצקר לשנת 2010, ונחשבים לאחד המשרדים החדשניים הפועלים כיום בעולם. שני האדריכלים המובילים אותו - ס'גימה  ונישיזאווה נחשבים לדמויות מפתח בשיח האדריכלי העכשווי.

אודות בצלאל > הקמפוס החדש

קמפוס חדש לבצלאל על שם ג'ק, ג'וזף ומורטון מנדל

בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים הוקמה ב– 1906 על ידי האמן בוריס ש"ץ, והיא היום האקדמיה המובילה לאמנות, עיצוב וארכיטקטורה בישראל, ואחת האקדמיות החשובות בעולם. בצלאל הינה אקדמיה פורצת דרך, ומתאפיינת במהירות תגובותיה לשינויים תרבותיים ובגאוותה על דורות הבוגרים שלה, חוד החנית של האמנים, המעצבים והארכיטקטים הישראליים בארץ ובעולם. בזכות התשוקה ליצירתיות וההקפדה על איכות ומצוינות מובילה בצלאל כבר למעלה ממאה שנה את השיח התרבותי והאמנותי במדינת ישראל, וממלאת תפקיד מכריע בעיצוב זהותה התרבותית של המדינה.
בצלאל, בה למעשה נולדה האמנות הישראלית, חרטה על דגלה לשמר את המסורת, המורשת וההיסטוריה ולצד זאת להיות תמיד בקדמת הטכנולוגיה ובחזית העיצוב העולמי. לא פלא אפוא, שבוגרי ובוגרות בצלאל משתלבים בחברות המובילות בתחומי ההייטק, התעשייה, הקולנוע והאופנה.

הקמת הקמפוס החדש בלב מרכז העיר ירושלים

בימים אלו מקימה בצלאל קמפוס חדש על שם ג'ק, ג'וזף ומורטון מנדל, שנבנה במתחם מגרש הרוסים בלב ליבה של העיר ירושלים, על גבעה המשקיפה אל העיר העתיקה.
בניין הקמפוס החדש מתוכנן ע"י משרד האדריכלים היפני SANAA. הוא נבנה על שטח של 13 דונם וגודלו יהיה 42,000 מ"ר וצפוי להביא למרכז העיר של ירושלים כ-2,500 סטודנטים ו- 500 אנשי סגל.

תכנון אדריכלי
בניין הקמפוס החדש יתפרס על 6 קומות – שתי קומות תחתונות מתחת לפני הקרקע וארבע קומות הנמצאות מעל פני הקרקע. הבניין יהיה מורכב מלוחות בטון חשוף שיערמו בתצורה העוקבת אחר ההדרגה הטבעית של הנוף, בכדי להשתלב במרחב העירוני ולדמות את הנוף המדורג של ירושלים. הפריסה האופקית של לוחות הבטון תאפשר לאור טבעי להסתנן באופן חופשי דרך הבניין מכל צדדיו ותעניק מבט פנורמי על ירושלים.
לוחות הבטון נתמכים על ידי שישה  גרעינים המחופים באבן ירושלמית, כאשר מעטפת הבניין כולו הינה זכוכית שקופה. השקיפות נועדה להכיל ולשקף את המבנים שסביב, אך גם להיות סימבולית ולאפשר לציבור "לראות דרך" הבניין.
הסירקולציה בבניין תתאפשר על ידי רמפות ומדרגות שיחברו בין לוחות הבטון החשוף, וייצרו תנועה חופשית בין המפלסים השונים. מרפסות המבנה יהוו את חצרות הבניין ויצרו אזורי מפגש ייחודיים המרוצפים באבן ירושלמית וגינות ירוקות, אשר  יהדהדו בצבעם ובמרקמם את הנוף הירושלמי ויהפכו את הבניין ליחידה בלתי נפרדת מהרקמה העירונית.

הקמפוס החדש יכיל חללים של סטודיואים, כיתות לימוד, סדנאות, משרדי הנהלה וכן שטחים ציבוריים כגון גלריות תצוגה, חנות, בית קפה וקפיטריה. מיקומו הגיאוגרפי הייחודי של הקמפוס והחשיבות שבצלאל מייחסת לפתוח את תערוכותיה ואירועי האקדמיה בפני הקהל הרחב, עתידים ליצור חיבור ייחודי בין ירושלים המזרחית והמערבית ולהוות נקודת מפגש יוצאת דופן בין יהודים, מוסלמים ונוצרים; חילונים, דתיים וחרדים.
זוהי תרומה אמיתית לקיומה של אינטראקציה רב-תרבותית ובינלאומית עשירה ומגוונת, שמטרתה לעודד מעורבות חברתית ותרבותית בחיי העיר ולחזק את ירושלים כמגנט תרבותי בינלאומי.

סטטוס הבנייה
בסוף שנת 2016 סיימה בצלאל את החפירות הארכיאולוגיות וקיבלה אישור מרשות העתיקות להמשך החפירה.          
בשנה האחרונה השלימה האקדמיה את עבודות החפירה וכעת עובדת על בחירת קבלן שלד וגמרים ועל השלמת מסמכי היתרי הבנייה.
בצלאל נערכת לתחילת עבודות השלד במרץ 2019, תוך שאיפה לסיום בניית הבניין לקראת שנת הלימודים שמתחילה באוקטובר 2022

הנחת אבן הפינה לקמפוס החדש - 21.10.2015 (בערוץ YOUTUBE של בצלאל)