סדנת עבודה בנושא: "מורשת היברידית": לקראת שיתוף ידע תרבותי

"Hybrid Heritage": Towards sharing cultural knowledge

בהשתתפות: גנזך המדינה; הספרייה הלאומית; הארכיון הציוני המרכזי; מוזיאון ישראל; המרכז לאמנות יהודית באוניברסיטה העברית; היכל שלמה; סינמטק ירושלים; ארכיון יד יערי וספריית השלום, גבעת חביבה; הפורום לשימור הזיכרון האודיו-ויזואלי בישראל; בי"ס גבוה להנדסה ועיצוב, שנקר; ספריית החומרים, מוזיאון העיצוב חולון; המוזיאון הישראלי לקריקטורה וקומיקס;

........................................................................

תכנייה

ביום ראשון, י"ז אלול תשס"ט, 6.9.2009 בין השעות 17:30-09:00 תתקיים בבצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב, ירושלים, סדנת העבודה: "מורשת היברידית": לקראת שיתוף ידע תרבותי אשר תעסוק במגוון נושאים הקשורים לשימור מורשת חזותית בתחומי האמנות העיצוב והארכיטקטורה.

סדנת העבודה מתקיימת כחלק משיתוף פעולה בין מחלקת "זיכרון העולם" של ארגון אונסק"ו לבין בצלאל, האקדמיה לאמנות ועיצוב, לקראת הקמת ארכיון דיגיטלי. ייעודו של ארכיון זה לשמש כפלטפורמה שיתופית לתיעוד והנגשת אוספים ופריטים בתחומי האמנות, הארכיטקטורה והעיצוב אשר אינם מתועדים כיום באופן דיגיטלי או שאינם זמינים באמצעות האינטרנט.

בסדנת העבודה יתארחו ד"ר סורין חרמון, The Cyprus Institute וכן מגוון נציגים מגופי ארכיון ומחקר בישראל אשר ישתפו מניסיונם בהתמודדות עם חומר חזותי. במהלך היום יתקיימו מספר דיונים חופשיים סביב שולחן עגול בהם יידונו סוגיות כגון דיגיטיזציה וקיטלוג של פריטים בתחומי האמנות העיצוב והאדריכלות וכן סוגיות כגון שיתוף הפעולה בין הגופים הפעילים בתחום ויוזמות עתידיות לשימור המורשת הויזואלית בישראל. תוצאות סדנת העבודה תשמשנה כבסיס לדיווח לאונסק"ו על הנעשה בישראל.

מספר המקומות מוגבל, נא הירשמו עד תאריך 2.9.2009.
טלפון: 0524418690 (אלעד)
דוא"ל