צור קשר

art@bezalel.ac.il

אמנות: אודות המחלקה

ע"ש בלנש ורומי שפירו

השמת השאלה של האמנות על ההווה עשויה להפוך לויכוח. מהו הדבר ההופך סרטון, פסל, מופע או ציור למעשה אמנות ?  איך מלמדים דבר חמקמק, חידתי וקסום כל-כך ?  ומה תפקידה של אקדמיה בתנועה שבין הפרט אל הכלל ובין היחידאי להיסטורי ?

התהוותו של אמן יוצר היא תהליך מורכב שאת תוצאותיו אין לצפות. אמנות מרחיבה ופורצת גבולות ואינה קופאת על שמריה. היא מאמצת כלים חדשים, מולידה חיבורים וצירופים ללא סוף, זונחת לפרקים מסורות, אופני עשייה ואופנות ומחייה אותם בתזמונים לא צפויים. בוחנת את העבר, מתעמתת עם ההווה ומנסחת את העתיד.

המחלקה לאמנות בבצלאל שמה לה למטרה להפגיש בין סטודנטים שהם אמנים לעתיד לבין אמנים שהם מורים. לנהל דיון בין דורי, לחנך, לחדד אינטואיציות, לעורר סקרנות, ספקנות וביקורתיות, לתת כלים למחשבה ולחזק ביטחון עצמי, בעזרתם יתפתחו הסטודנטים כאמנים, כחוקרים ואנשי תרבות.

המחלקה לאמנות בבצלאל מקנה ידע אישי יחודי ומעניקה תנאים אופטימליים להתקדמות אישית, באמצעות בסיס טכני, היסטורי וביקורתי ומתוך מפגש עם אמנים ואמניות פעילים ממגוון דורות, רקע אישי ותפיסות עולם, מקומיים ואורחים מחו"ל, אנשי מעשה ודעת.
המפגש עם נקודות מבט רבות, מגוונות ולעיתים סותרות, מאפשר לסטודנט לפתח גישה עצמאית וביקורתית, לשכלל ולנסח את אופני הפעולה המדויקים ביותר עבורו. המחלקה שמה דגש על יצירה, על אופי הצגת אמנות והפצתה לקהל ועל המשמעויות הכרוכות במעמד של תצוגה. על אפיון הלמידה עצמה ועל ניסוח ופיתוח כלים ותנאים יחודיים לכל יוצר ויוצרת.

אלי פטל, ראש המחלקה לאמנות

תוכנית הלימודים

המחלקה לאמנות מציעה תכנית לתואר ראשון בת 4 שנים המקנה תואר בוגר באמנות (B.F.A).

הלימודים לתואר בוגר באמנות מתנהלים במשך 4 שנים. הכיתה של השנה הראשונה מחולקת לשלוש קבוצות קבועות והלימודים מושתתים על קורסי חובה בכללם סטודיו מרכזי לכל הכיתות. תלמידי שנה ב' מרכיבים מערכת אישית שחלקה קורסי בחירה ובתוכה קורסי חובה כמקראות וסטודיו מדיומאלי שנתי. תלמידי שנים ג' ו-ד' חופשיים במידה רבה לקבוע את אופי לימודיהם ותוכנם על-פי נטייתם האישית, במסגרת תכנית המינימום לקרדיט ובאמצעות כלל קורסי הבחירה במחלקה ובאקדמיה אך מחוייבים מידי שנה ללמוד קורס מקראות וקורס סטודיו וכן להציג תערוכה ולהשתתף בסדנאות קצרות.
תכנית הלימודים במחלקה מאפשרת ומעודדת חילופי סטודנטים עם מגוון רחב של אקדמיות בעולם.