צילום: אודות המחלקה

המחלקה הגדולה והמובילה בתחום הצילום והמולטימדיה בישראל. המחלקה ובוגריה עיצבו את שדה הצילום המקומי, בין בוגרי המחלקה נמנים מיטב הצלמים העכשוויים הפועלים בתחומי הצילום, המדיה החדשה, הדימוי הנע והוידיאו בעולם.

תוכנית הלימודים משלבת בין לימודים טכנולוגיים של פרקטיקות חזותיות מגוונות לבין לימודים עיוניים המתמקדים במחקר היסטורי והגותי בתחום הצילום והדימוי הנע. במהלך הלימודים הסטודנטים מתמקצעים בשדה הצילום על גווניו השונים ומפתחים חשיבה ביקורתית ויכולת התבוננות אנליטית.

בתקופה זו של פריחה גלובלית יוצאת דופן בממדיה בתחום הצילום והמולטימדיה. המצלמה הפכה לשחקן מרכזי בזירה התרבותית, המחקרית, המדעית, הפוליטית והחברתית. המחלקה מאפשרת חירות אקדמית מלאה לסטודנטים ומנעד רחב של כיווני פעולה, ותנופת מחשבה ויצירה.

תוכנית הלימודים

הלימודים לתואר B.F.A (בוגר באמנות) במחלקה לצילום בבצלאל נמשכים ארבע שנים.
 תוכנית הלימודים העשירה מספקת תשתית טכנית ומקצועית בתחום הצילום, הוידיאו, הסאונד, הדימוי הנע וההדמיה הממוחשבת, כמו גם תשתית עיונית ורעיונית המהווה בסיס ליישומים בתחומי המולטימדיה השונים לאחר סיום הלימודים.
סגל ההוראה כולל את מיטב הצלמים, חוקרי אמנות ואוצרי הצילום בישראל, לצד מרצים אורחים ממוסדות בינלאומיים. המחלקה מעמידה לרשות הסטודנטים מערך גדול של ציוד ותנאים להפקת עבודות הכוללים מצלמות דיגיטליות ואנאלוגיות בפורמטים שונים, מצלמות וידיאו, אמצעי תאורה ופלאשים, חוות מחשבים רחבת ידיים, עשרות מדפסות, כיתות סטודיו מאובזרות ומעבדת חדר חושך מקצועית.
המחלקה מעודדת כמות ניכרת של תלמידים לצאת לתוכנית חילופי סטודנטים בחו"ל במהלך שנה ג' בשיתוף עם למעלה ממאה וחמישים אוניברסיטאות ברחבי העולם, או להשתתף בסמינרים שנערכים בארה”ב וביפן במהלך חופשת הקיץ.

המשך....