"חוץ ופנים", פרויקט סוף שנה של "עמיתי בצלאל" | בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים

"חוץ ופנים", פרויקט סוף שנה של "עמיתי בצלאל"

תאריך:
7.6.18

בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים וקרן אדמונד דה רוטשילד בשיתוף עם עמותת לצאת מהקופסא, עיריית תל אביב-יפו ועיריית ירושלים מתכבדות להזמין לתערוכת "חוץ ופנים" - תערוכת סוף שנה לפרויקט "עמיתי בצלאל" בתאריך 07/06/2018.

לצפיה בהזמנה

סרטון אודות הפרוייקט

תמונות וסרטון מהפתיחה:

התערוכה מסכמת תהליך כבן שנה במסגרתו כל סטודנטית וסטודנט בנו תכנית עבודה בהתאם לתחום האמנות והעיצוב ממנו הם מגיעים. הנושא שמשקף את הלך הרוח של התערוכה הינו חוץ ופנים - חווית הסטודנטים המגיעים מחוץ לבית הספר ומסביבת האקדמיה אל פנים המרחב הבית ספרי, ומאידך תלמידי בית הספר שנכנסים אל תוך הסטודיו-אמן ויוצאים לגלות עולם עשיר של אמנות עכשווית ועיצוב בדרך של עשיה.

על עמיתי בצלאל:
האקדמיה בצלאל חברה לקרן אדמונד דה רוטשילד בפרויקט ייחודי שמטרתו לחשוף תלמידי בתי ספר יסודיים משכונות ממעמד סוציואקונומי נמוך לאמנות ולתהליך היצירה. זו השנה השלישית לפעילות התכנית, שהתקיימה בבתי ספר יסודיים בתל אביב-יפו ובירושלים.  שמונה סטודנטים הלומדים בתכניות לתארים המוסמכים בבצלאל השתלבו בצוותי בתי הספר כ"עמיתי בצלאל" - "Artists in Residence". הסטודנטים עובדים כאמנים בבתי הספר במשך 20 שעות שבועיות. הם מקבלים כיתה בתוך המרחב הבית ספרי, מסיבים אותה לסטודיו לאמנות ויחד עם תלמידי בית הספר יוצרים יצירות אמנות מגוונות. קרן אדמונד דה רוטשילד תומכת באמנים במלגת לימודים ומלגת מחייה במהלך שנת עבודתם בבית הספר.

אירוע הפתיחה של התערוכה יתקיים בתאריך 07/06/2018 בשעה 18:00, במרכז אדמונד דה רוטשילד, שדרות רוטשילד 104, תל אביב-יפו.
שעות הפתיחה:
א-ה-  16:00-20:00
ו - 10:00-14:00
נעילת התערוכה בתאריך 26/06/2018.

תודות:
פרופ' עדי שטרן, נשיא בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים
לירון הרשקוביץ, מנכ"ל לצאת מהקופסא
צלילית בן-נבט, מנהלת מחלקת אמנויות עיריית תל אביב
ורדית גילור, קרן אדמונד דה רוטשילד

עמיתי בצלאל: אתי לוי, בשמת קהא, ג'ואנה ג'ונס, סיון לביא, סמדר צוק פרננד, סער גהרן לוי, רותם זוטא, רייצ'ל רייסוורג

בתי הספר שהשתתפו בפרויקט:
תל אביב-יפו: בית הספר איילון, בית הספר דרויאנוב, בית הספר אג'יאל, בית הספר עמיאל רמב"ם
ירושלים: בית הספר גואטמלה, בית הספר אגרון, בית הספר לוריא לאמנויות, בית הספר אמירים

סיקור במדיה

ערב חדש  6.6.2018