בצלאל צעירה בת מאה | בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים

מר יורם בן זאב, שגריר ישראל בגרמניה

פרופ' מרטין רנרט, נשיא ה- UDKBerlin

פרופ' ארנון צוקרמן, נשיא בצלאל, האקדמיה לאמנות ועיצוב, ירושלים

בעקבות ההצלחה בפריז, עוברת התערוכה של בצלאל לברלין הנחשבת כיום לבירת האמנות העולמית. התערוכה מציגה את מיטב היצירות העכשוויות של בוגרי 'בצלאל' בחמש השנים האחרונות. התערוכה כוללת יצירות מכל המחלקות – אמנות, ארכיטקטורה, צילום, עיצוב קרמי וזכוכית, עיצוב תעשייתי, צורפות ואופנה, תקשורת חזותית ואמנויות המסך. היא מייצגת את העשייה הענפה באקדמיה, שהפכה לא רק למוסד מוביל בעולם האמנות והתרבות המקומי, אלא גם לגורם המשפיע על השיח האמנותי הגלובלי ובוגריה נמצאים בכל הצמתים החשובים של עולם האמנות הבינלאומי. התערוכה שעודכנה במגוון עבודות חדשות, תוצג בגלריה של ה-UDK , האוניברסיטה המובילה לאמנות, עיצוב וארכיטקטורה בברלין.

יותר ממאה שנה אחרי שנוסדה על ידי בוריס שץ, והושפעה בין השאר מתפיסת עולמם של אמנים ומעצבים עולי גרמניה בשנות השלושים, מביאה האקדמיה 'בצלאל' לגרמניה את בשורתה של האמנות הישראלית העכשווית. זוהי אמנות חדשנית ופורצת דרך, הניזונה מחומרים מקומיים, ויוצרת נוכחות רבת עוצמה.

התערוכה פותחת עידן חדש בשיתופי הפעולה הענפים של "בצלאל" באירופה בכלל ובגרמניה בפרט. במסגרת תוכניות חילופי הסטודנטים של "בצלאל", המקיפות עשרות אקדמיות בעולם ו-19 מוסדות בגרמניה לבדה, נוסעים מדי שנה סטודנטים ישראלים רבים ללימודים באירופה, ורבים מגיעים ממנה ללימודים בבצלאל. בצלאל שואפת להרחיב תכניות אלו לחילופי מרצים, למחקרים משותפים, לתערוכות נוספות ולפרויקטים ארוכי טווח. תערוכה זו משתלבת ביעדיה של האקדמיה, למלא תפקיד מרכזי בשדה האמנות והעיצוב הגלובלי, והיא מיועדת לתצוגה באקדמיות ובגלריות ברחבי העולם.

מן העתונות

לקט קטעי עיתונות מגרמניה

29.4 הארץ (גלריה)

29.4 מעריב (עסקים)