פאוזה PAUSE پَاوْزا | בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים

סדרת הקרנות סרטים
תאריך:
8.11.23

בית הספר לארכיטקטורה מזמין לסדרת הקרנות סרטים פאוזה PAUSE پَاوْزا.
סדרת הסרטים נועדה על מנת להנגיש את העיסוק במרחב, שיקום, תיקון, בנייה מחדש, ריפוי והחזרת אמון דרך סרטים. בכל שבוע יוקרן סרט בהקרנה דו מוקדית ולאחר מכן תתקיים שיחה עם דובר רלוונטי לתחום.

הסרט שיוקרן: We are as Gods.

We are as Gods מציע צלילה עמוקה לצדדים הרבים של סטיוארט ברנד - היוצר של The Whole Earth Catalog, חבר משפיע ב”The Merry Pranksters” של קן קזי ומייסד התנועה הסביבתית המודרנית. הגישה של ברנד לעבודתו ולחייו השפיעה על רבים, כולל סטיב ג’ובס, שהמשיך לעצב את העולם המודרני שלנו. כעת בשנות ה-80 לחייו, הוא מחפש להשאיר מורשת לעתיד לטווח ארוך עם מאמציו להחיות מערכות אקולוגיות באמצעות ביטול-הכחדה.

לאחר הסרט תתקיים שיחה קצרה בעניין Whole Earth Catalogue וחשיבותו לעולם האדריכלות והסביבה.
דוברת ראשית: אדר' יפעת פינקלמן.

יום רביעי | 8.11.23 | 18:00
אירוע היברידי: רח׳ הרצל 119, תל אביב | זום (המפגש יוקלט)
לינק לזום

מוצאי שבת | 11.11.23 | 20:00
המזקקה, רחוב שושן 3, ירושלים
מנחה: אדר' עמרי לוי

הסרט שיוקרן: Urbanized

Urbanized הוא סרט דוקו אשר בוחן את הסוגיות והאסטרטגיות מאחורי עיצוב עירוני וכולל כמה מהאדריכלים, המתכננים, קובעי המדיניות, הבונים וההוגים המובילים בעולם בתחום. למי מותר לעצב את הערים שלנו, ואיך הם עושים זאת? בניגוד לתחומי עיצוב רבים אחרים, ערים אינן נוצרות על ידי אף מומחה או מומחה. ישנם גורמים רבים לשינוי עירוני, כולל אזרחים רגילים שיכולים להשפיע רבות על שיפור הערים בהן הם חיים. על ידי חקר מגוון רחב של פרויקטים ברחבי העולם, Urbanized ממסגר דיון גלובלי על עתיד הערים.

לאחר הסרט תתקיים שיחה קצרה בנושא עיצוב אורבני ועיצוב אדריכלי ככלי לשיקום וחיזוק.
מנחה: פרופ' אדר׳ אלס ורבקל

יום שלישי | 14.11.23 | 18:00
בית הספר לארכיטקטורה, רח׳ בצלאל 1, פינת שמואל הנגיד, ירושלים

הסרט שיוקרן: City Dreamers
City Dreamers הוא סרט על הסביבה העירונית המשתנה שלנו ועל ארבע נשים אדריכליות, פורצות דרך מעוררות השראה עם למעלה מ-60 שנות ניסיון כל אחת, שעובדות, מתבוננות וחושבות על התמורות שמעצבות את העיר של היום ומחר.

מנחה: ד״ר נועה הייזלר רובין

מוצאי שבת | 25.11.23 | 20:00
המזקקה, רחוב שושן 3, ירושלים

הסרט שיוקרן: שבלול במדבר
שבלול במדבר הוא סרט על הכפר אל-סייד בנגב בו גרה קהילת החרשים/ות הגדולה בעולם. חירשות בכפר אינה נחשבת לנכות וכל קהילת הכפר, שומעים/ות וחרשים/ות כאחד ומדברים את שפת הסימנים הייחודית לקהילה זו.

הסרט עוקב אחרי מחמד אל-סייד ומאבקו להיות החרש הראשון בכפר העשוי לשמוע באמצעות ניתוח חדשני – ניתוח שתל השבלול.

לאחר הסרט תתקיים שיחה קצרה בתקווה, טיפול וערבות הדדית במרחב המקומי.
בהשתתפות: אדר׳ פרופ׳ אלס ורבקל, ראש בית הספר לארכיטקטורה ואדר' עמרי לוי

יום רביעי | 10.1.24 | 17:45