BAUNOW : New Perspectives Exhibition | בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים

BAUNOW : New Perspectives Exhibition

תאריך:
15.8.19

פרויקט BAUNOW הוא שיתוף פעולה בין התוכנית לתואר שני בעיצוב תעשייתי, בבצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב, ירושלים ואוניברסיטת אנהלט בדסאו, גרמניה.

להזמנה

אירוע פתיחה: 15.8.19 19:00
התערוכה מציגה 15.8-14.9.2019

התכנית לתואר שני בעיצוב תעשייתי מציגה:
במלאת 100 שנה להקמת ביה״ס ״באוהאוס״, הזמין פרויקט BAUNOW מעצבים מהתואר השני לעיצוב תעשייתי באקדמיה לאמנות ועיצוב בצלאל ומאוניברסיטת אנהאלט למדעים יישומיים, לבחון את רעיונות  בית הספר המיתולוגי מנקודות מבט עכשוויות. בסדנאות משותפות ועשייה קבוצתית ואישית רקמו המשתתפים תערוכות בישראל ובגרמניה.

האדם פיתח מערכת יחסים הדדית עם הטבע, אך כוחו לשנות את פני השטח שלו גדל בצורה כה אדירה עד כי ייתכן שהדבר יהפוך לקללה במקום לברכה. כך סבר וולטר גרופיוס במאה הקודמת.
כיצד יוכלו מעצבים להתמודד עם השינויים הרדיקלים, המשנים את פני הסביבה, הכלכלה והחברה היום?

התערוכה מציגה עבודות שיצרו המשתתפים, יחד ולחוד: עיצוב אובייקטים, חללים, קהילות ושירותים, החושפים את גישתם לגבי ״אמת החומר״, קהילה ושיתופיות, אדם וטבע, קראפט וטכנולוגיה, בינלאומיות ומקומיות.

הפרוייקט התאפשר בזכות תמיכתה של קרן פורום העתיד ישראל גרמניה. התערוכה בתמיכת בית הנסן, ירושלים.

התערוכה ממשיכה לשבוע העיצוב בברלין, שם תוצג באוקטובר 2019 ב״קולטורפורום״ - מוזיאון לאומנויות דקורטיביות, כחלק מתערוכת הדגל של שבוע העיצוב, המציין 100 שנה לבאוהאוס.

_________________
מציגים: מיכל אביתר, עדן אוחנא, פיליפ אולריך, תמרה אפרת, מוניק דנווידג׳ג׳ה, שארה האוז, קריסטין וילדרמן, טליא ינובר, שאול כהן, קלאודיה נונז, מאוריציו סוסה נורנה, ענת סבר, מעין פסח, ליסה מדלין פטזולד, מאי קסירר, איזל ווגה רמוס.
הנחיה: דנה בן שלום, גלית שבו, סברין ווכר, ביאנקה הרלו, נטאשה מויזר
אוצרות: דנה בן שלום, גלית שבו
עיצוב גרפי: רננה עירשי

קרדיט לתמונות :
צילום -  אסף אמברם
מימין לשמאל: ענת סבר, מעין פסח, תמרה אפרת (בסיוע מועצת הפיס לתרבות ולאמנות), שאול כהן