חדשות ואירועים

אירוע

כנס DESURBS, עיצוב מרחבים אורבנים בטוחים יותר

(12.5.2014, ראה בידיעה)

Designing Safer Urban Spaces - DESURBS עורכת אירוע אשר תכניו ישלבו סמינר אקדמי ומושב הדרכה מקצועי.  לצפיה בהזמנה

DESURBS  הינה  חלק מתוכנית המחקר והפיתוח FP7 של האיחוד האירופי. במסגרתה פותחה סדרת כלים שמטרתה לסייע למתכננים, מקבלי החלטות וצוותי חירום לתכנן ולנהל מרחבים עירוניים חסינים ועמידים יותר.

הכנס בהשתתפות מומחים בינלאומיים:
•         ד"ר ג'רי ולאסקז - ראש מחלקת ההגנה והסיוע של משרד האו"ם להפחתת סיכוני אסון (UNISDR).
•         פרופ' רוחיט ג'יגיאסו - אדריכל שימור ויועץ ניהול סיכונים, פרופסור מטעם אונסקו במרכז המחקר לניהול אסונות של מורשת תרבות עירונית באוניברסיטת ריטסומייקן, קיוטו, יפן.
•         נציגי קונסורציום DESURBS  מאנגליה (וורוויק ולואובורו) וישראל (האקדמיה בצלאל והאוניברסיטה העברית).
•         פרופ' קלאודיו מודנה - פרופסור להנדסת מבנים, אוניברסיטת פדובה.
•         אינג' יעקב שפר - מהנדס המתמחה במבני שימור.
•         מיכאל כהן - רכז פרויקטים בינלאומיים, רשות העתיקות ישראל.

האירוע יתקיים במתחם הנסן, ירושלים, בין השעות 9:00- 16:00
לקבלת פרטים על תכנית האירוע ועל מנת להירשם, היכנסו לכתובת אתר הכנס:
 www.bezalel-desurbsconference.info
•         מושבי הכנס יתקיימו באנגלית

DESURBS  קיימה פיילוט שימוש במוצרים ביום מרתון ירושלים בשיתוף פעולה עם עיריית ירושלים ומד"א בין השעות 8:00-11:00. במקביל הופעל צוות מחקר במטרה לגלות ולשלב את צרכי משתמשי הקצה בתהליך החידוש והפיתוח של מוצרי הבטיחות. ביום זה הוצגו שני מוצרי בטיחות שפותחו על ידי בצלאל, אקדמיה לאומנות ועיצוב, ובמסגרת DESURBS.
בלון HopeSpot  מציין נקודה במרחב בה ניתן לקבל עזרה ראשונה.  HopeSpot  הינו מוצר, יעיל, חסכוני, נגיש ונישא שמטרתו היא שיפור ההתמודדות עם אתגרי התקשורת באירועים בעלי קהל רב. הבלון פותח בשיתוף פעולה עם חברת RT Aerostats  מיבנה.  הוא עוצב כרכיב של התשתית ההיקפית התומכת המשמשת בעת מצבי חירום ותרחישים מתוכננים. במהלך המרתון, הפרחת הבלון לאוויר התקיימה בעמדת מד"א לעזרה ראשונה בגן סאקר.HopeSpot  הכווין את משתתפי המרתון לנקודה בה ניתנים שירותים רפואיים.

CityZen הוא שירות חברתי המקשר בין האזרחים לרשות המקומית במטרה ליצור סביבה בטיחותית. CityZen הינו אפליקציה ניידת מבוססת משתמשי הקהילה בשילוב עם פורטל אחורי בניהול הרשות. האפליקציה הסלולרית CityZen  מתוכננת להכיל שלוש פונקציות עיקריות: מעקב אחר האירועים המתרחשים באזור, אימות והוספת מידע על אירועים מתמשכים, ודיווח על אירועים חדשים. שירות CityZen  מוביל לדמוקרטיזציה של מידע על ידי שימוש והפצה של חוכמת ההמונים.

במהלך המרתון, האפליקציה החברתית CityZen  הופעלה על ידי צוות של סטודנטים ואנשי סגל כדי לפקח על הפריסה המרחבית של מקומות המעניקים סיוע למשתתפי המרתון, כמו גם דיווח של סכנות ומפגעים לאורך מסלולי הריצה. צוות בעיריית ירושלים עקב אחר אירועי המרתון בסיוע אפליקציית CityZen  בזמן אמת. מחקר מקיף של הנתונים שנאספו במהלך הפיילוט מתנהל כעת במטרה להבין את תגובת הציבור ותפיסותיו לגבי מוצרי הבטיחות, בנוסף לניתוח GIS  של שכבות המידע השונות שנאספו.

למידע נוסף והרשמה לכנס בקרו באתר: http://www.bezalel-desurbsconference.info