חדשות ואירועים

אבגדהוש

אירוע

המרחב הים תיכוני והעיר הישראלית המודרנית

(13.5.2015, 10:00-16:00, בית הנסן, רח' גדליהו אלון 14, ירושלים, )

יום עיון של תוכנית התואר השני בעיצוב אורבני

התכנית לתור שני בעיצוב אורבני מזמינה את ציבור לכנס בין לאומי שידון במרחב הים תיכוניוהשפעותיו על העיר הישראלית המודרנית. הכנס יתקיים ביום ד' ה 13.5.2015 בין השעות 10:00 ל 16:00 בבניין בית החולים ההיסטורי – בית הנסן שבשכונת טלביה ירושלים וירצו בו אנשי אקדמיה ואדריכלים מהעולם ומהארץ.

תקציר נושאי: העיר הים התיכונית המודרנית התפתחה בקונטקסט רב סתירות, מחד גיסא כחלק ממורשת קלאסית וורנקולרית שהתגבשה במשך אלפי שנים, ומאידך גיסא, בתוך תרבות מודרנית ומודרנית מאוחרת שהדגישה את תקפותם של ממדים אוניברסאליים טכנולוגיים ותעשייתיים. סתירות כאלה התגלעו גם בזירה הארץ ישראלית והישראלית, כשמטרת הכנס המתוכנן היא לבחון את הרלוונטיות של ההקשר הים תיכוני, התרבותי והגיאוגרפי, והשפעותיו על דמותו של המרחב הארכיטקטוני והאורבני המקומי. ההרצאות ידונו בשלושה נושאים רחבים: תרבויות ותרבויות שכנגד במרחב הים תיכוני, מרחבים ים תיכוניים מסורתיים, ומרחבים ים תיכוניים מודרניים.
המרצים בכנס: פרופ' דוד אוחנה-אוניברסטת בן־גוריון , פרופ' אדו פרנקיני-הפוליטכניקום של מילנו, פרופ' פדרו גרסיה-אוניברסיטת ליסבון, גב' אבירמה גולן - המרכז לעירוניות ותרבות ים תיכונית בבת ים, פרופ' עוזי אלידע- אוניברסיטת חיפה, ד"ר אריה קיזל -אוניברסיטת חיפה, אדר' אביטל בר־ישי ובלו־סימיון פיינרו, אדריכלית שירה נוי - בצלאל, ד"ר אסף שלג, האוניברסיטה העברית ירושלים, אדר' ד"ר אלס ורבקל- בצלאל, אדר' ד"ר יוסי קליין- בצלאל (מרכז אקדמי של הכנס) .

לפרטים נוספים ורשימת משתתפים