חדשות ואירועים

אבגדהוש

אירוע

תערוכת בוגרים של תוכנית התואר השני באמנויות MFA

(01.6-18.5.2016, רח' סלמה 60, תל אביב, )

1.6-18.6.2016

רח' סלמה 60, תל אביב

לצפיה בהזמנה, שעות וימי ביקור ורשימת מציגים

1-18 יוני, 2016

לערבית

תערוכת הבוגרים 2016 ממשיכה את המסורת המפוארת של התכנית לתואר שני באמנויות (MFA) של בצלאל אקדמיה לאמנות. בחמש עשרה השנה האחרונות שבהן היא מתקיימת בתל אביב, טיפחה התוכנית דורות של אמנים, סייעה להם להתפתח ולהתקדם, הציבה בפניהם אתגרים חדשים ופתחה אופקים חדשים ובלתי צפויים. כמו כן, הפכה תערוכת בוגרי התואר השני של בצלאל לאירוע חשוב בעולם האמנות הישראלי, אירוע שאסור להחמיץ.
השנה אנחנו ממשיכים את המסורת עם קבוצה נפלאה של אמנים: מתן אורן, יובל אברהם אצילי, נעמה בוצר, דוריאן גוטליב, אלונה גולדברג, גלי גרינשפן, מיקה חזן בלום, מיכל טוביאס, קארין יציב, אליה כהן, ניב כהן, מיכאל ליאני, קטורה מנור, בוריס מרינין, גיא ניסנהויז, עדי פלומן, ברק רובין, טל רוזן אליעזר, נועה שוורץ, עיינה שני, וג'וליה בולי, שהצטרפה אלינו מבית הספר לאמנות לוצרן, שוויץ. בעקבות האדריכלות הספציפית של מתחם תכנית התואר השני ברחוב סלמה 60, שבו שוכנים חללי הסטודיו של תלמידי השנה השנייה, מוקד התערוכה הוא לב המתחם – המסדרון – ממנו נשלחות ומתפשטות שלוש זרועות.  בעוד שמרכזה דחוס ועמוס גירויים, ככל שמתרחקים ממנו לאורך שלושת הזרועות, הופכת התערוכה למאווררת יותר, ועם זאת מלאת הפתעות.

בתוך מבנה זה יצרו כל אחד ואחת מ-21 האמנים המציגים פרויקט (רבים מהם נוצרו במיוחד למקום), גוף עבודות חדש או תערוכה בתוך תערוכה, תוך שימוש בשפות האמנות החזותית כולל ציור, פיסול, מיצב, וידאו, סאונד ופרפורמנס. תערוכת הבוגרים 2016 – שמתקיימת בשטח האפור שבין 21 פרויקטי יחיד לתערוכה קבוצתית אחת – מסמנת את שיאן של שנתיים של עבודה אינטנסיבית, דיונים ומפגשים, של מה שנאמר ומה שלא הובע במילים. לצד כל אלה, היא מבוססת גם על תחושת הקולגיאליות המיוחדת שמאפיינת את 21 האנשים המדהימים שמשתתפים בה.
תהליך זה ותוצאתו המוצלחת התאפשרו תודות לתמיכתם האינסופית של סגל המרצים והאמנים בתכנית התואר השני – דור גז, איציק לבנה, דודו מזח, משה ניניו, אלי פטל, נבט יצחק – ובמיוחד מורי סמינר הסטודיו של השנה השנייה, מיכל הלפמן וגלעד רטמן, אשר ליוו אותה במהלך השנה החולפת ומורי סמינר הסטודיו של השנה הראשונה, יהודית סספורטס ושרון יערי, שעבדו עם הבוגרים בשנה הקודמת. ולבסוף, נזכיר את תרומתו העצומה של המרצה ואוצר שותף של תערוכת הבוגרים MFA 2016, יוסי ברגר (1960-2016) שתערוכה זו מוקדשת לו.
ניקולא טרזי, ראש תכנית ה-MFA ואוצר שותף של תערוכת הבוגרים MFA 2016
תערוכת הבוגרים 2016 מתקיימת בתמיכת רבקה סאקר ועוזי צוקר; תמיכה נוספת התקבלה מידי גיל ברנדס ו-Art Partners; בחסות כתר. תערוכת הבוגרים 2016 מלווה בספר אמן שהגו ויצרו תלמידי השנה השנייה המציגים בתערוכה, מיקה חזן בלום ומתן אורן, וכולל מהדורות שנוצרו על ידי 21 האמנים המציגים בתערוכה.