חדשות ואירועים

אבגדהוש

אירוע

: Chus Martinez - Club Univers : Towards a New Language to Name Our Problems

(05.4.2017, 16:00, בית הנסן, רח' גדליהו אלון 14, ירושלים, )

" אוצרות פתוחת קצה"- Colloquium #10
תכנית התואר השני במדיניות ותיאוריה של האמנויות תכנית התואר השני באמנויות, בצלאל, האקדמיה לאמנות ועיצוב, ירושלים | בית הנסן, רחוב גדליהו אלון 14, ירושלים

Chus Martinez
Head of the Institute of Art of the FHNW Academy of Arts and Design in Basel, Switzerland

Club Univers
Towards a New Language to Name Our Problems

יום רביעי 05.04.17 בשעה 16:00
*ההרצאה תתקיים באנגלית

לצפייה בהזמנה

אני מייחסת עוצמה רבה לפרקטיקות אמנותיות מסוימות; פרקטיקות אלה שוזרות עיסוק אישי עם עניין בהבנת החיים, ויוצקות לתוכו מורכבות ודימויים בדרכים חסרות תקדים. בשלוש השנים האחרונות אני מנסה להבין כיצד אוכל ללמוד מאמנים לחשוב באופן שונה על תכניות לימוד עתידיות. הצגתי לעצמי שאלה פשוטה: מהו עתידו של העיסוק האמנותי? להעניק לאמנים את האפשרות לפתח את העיסוק שלהם תוך ביסוס יחסים עם השיח שמעצב לא רק את זמננו, אלא גם את העתידים חסרי הוודאות שעוד נכונים לנו. אנו מציבים טבע, מגדר, גזע ואמונה בלב תכנית התואר השני שלנו, כשאלות שהעיסוק בהן מתקיים במקביל ומתכתב עם העבודה בסטודיו, הנחייה, הדרכה טכנית וסדנאות. טבע מאפשר התבוננות מובחנת בסוכנות, בחוויה ובטכנולוגיה האנושית כשדות לחקר צורות תפיסה שונות. מגדר מתרגם כמה מן הסוגיות הללו לתחום החברתי; זוהי אחת מן הדרכים הפרודוקטיביות ביותר להבנת יחסי גומלין, פעולה ואהבה. גזע צריך להופיע ולהיות נוכח בכל הדיונים הללו; הוא תובע אחריות אבל גם צורה חדשה, חוויה חדשה בקרב קבוצה הטרוגנית שהפגינה חוסר יכולת ואפילו חוסר מוכנות להתמודד עם המציאות שלה. חשיבותה של האמונה טמונה בכך שהיא מעניקה שם להלך רוח, ככלי שבאמצעותו אפשר למקם את התקווה, אבל גם כרעיון שמתקיים בניסיונות ההולכים ומתרבים בחברות שלנו לשמור על קור רוח אל מול עליית כוחה של הדת.
___

צ'וז מרטינז היא אוצרת ספרדייה, שמכהנת כיום כראש המכון לאמנות, האקדמיה לאמנות ולעיצוב בבזל – FHNW. קודם לתפקידה ב-FHNW, שמשה כאוצרת ראשית במוזיאון דל באריו בניו יורק, ראש המחלקה לניהול אמנותי וחברת קבוצת העמיתים שליוותה את אצירת הדוקומנטה ה-13 בקאסל, אוצרת ראשית ב-MACBA בברצלונה, מנהלת פרנקפורטר קוסטווריין ומנהלת אמנותית בסאלה רקלדה בבילבאו. מרטינז אצרה את הביתן הקטלוני הראשון בביאנלה בוונציה בשנת 2015 ואת הביתן הקפריסאי בביאנלה בוונציה בשנת 2005. היא שמשה כיועצת אוצרותית בביאנלה של סאו פאולו 2010 וכחלק מן הצוות האוצרותי של הביאנלה באיסטנבול בשנת 2016.

Colloquium editor, Nirith Nelson
The visit of Chus Martinez was supported by The Cervantes Institute