חדשות ואירועים

אבגדהוש

אירוע

הדפס בחלל - תערוכה

(22.6-27.6.2017, גלריה ברבור, שיריזלי 6, ירושלים, )

סטודנטיות/ים מקורס הדפס בבצלאל מציגות/ים:

הדפס בחלל היא תערוכה אשר נוצרה עבור ברבור על ידי סטודנטיות/ים בקורס הדפס
Abyss Through Heavens and the Reappearing Image
 במחלקה לאמנות בבצלאל בהנחיית אברהם קריצמן.

לצפיה בהזמנה

הקשר העמוק והעתיק בין יצירה טקסטואלית ליצירה וויזואלית נבחן אינספור פעמים.
למרות זאת נראה כי הנפש היוצרת לא תדע ממנו שובע.
נקודת מוצא זו, הקושרת בין שני צירים - האחד של הכותב והשני של האמן, הניעה את הקורס לכל אורכו. בכל פעם סיפור אחר נבחר, להוות מדורת שבט זמנית, להאיר ולהעיר מקומות שטרם נחשפו, או לחילופין, להעמיק בחלק שכבר נחשף ונגלה לאור היום. המפגש עם היצירה הספרותית מאפשר לו להצבע בגוון חדש, עמוק ומורכב אף יותר.
כל שיעור זימן שתי התקבצויות, האחת כאמור סביב הנושא, השנייה סביב טכניקה מסורתית בסדנת ההדפס. סדנת ההדפס הממוקמת במחלקה לאמנות, טומנת בחובה את המתח שבין ההתחקות והלמידה של מסורת עתיקה השזורה בתרבויות שונות, בהיסטוריה ובתולדות האמנות, לבין התשוקה להמציא, ליצור משהו חדש, להתנסות ולשחק בחומר.
אותו המתח זולג לכל עבודה בתערוכה. בין ההליכה בתלם הפרשנות המקובלת, בתלם השימוש הנפוץ בכלי ההדפס, לבין התלם הפרטי והחמקמק. ניתן לראות התנסויות מגוונות בטכניקת הדפס רשת, דפוס שקע: תחריט, תצריב ואקוטינטה, הדפסי בלט מלינולאום, ווד-קאט ונגזרותיהן והשפעותיהן השונות.
הסטודנטיות/ים פעלו בתחומי ההדפס השונים והתיחסו בעבודותיהן/ם לדיאלוג שבין ההדפסים לבין חלל הגלריה. נקודת המוצא של תהליך העבודה החל בקריאה משותפת של טקסטים המקיימים מערכת יחסים אלגורית עם פעולות ההדפסה בטכניקות השונות, ובמקרה של עבודות אלו עם טקסט של ויליאם בורוז:  William S Burroughs: The wild Boys
אצל בורוז פעולת הכתיבה החוזרת יוצרת דימוי משתנה אשר מרכיב מציאות בלתי ליניארית אשר נבנית דרך החזרה. בתערוכה זו אנו שואלים, כיצד מערכת היחסים בין ההדפסים לחלל יכולה להיבנות, להשתנות ולקבל משמעויות עודפות דרך שיכפול הדימוי והווריאציות שלו, ובאופני התצוגה שלו.
אנו סקרנים לראות מה קורה להדפס בחלל………..
אזחימאן רנד | אסף ערבה | בן עמי שלומי | חובב יעל | יפת לאה | כהן משי | כרמון אלרי | מט סי | סבו לילך | סיבוני טל | סיטבון עידן | סיטון נועה | פרחי נגה
Print In Space
Print In Space was made for Barbur Gallery by students from Bezalel Academy as part of a Printmaking course titled: Abyss Through Heavens and the Reappearing Image, led by Abraham Kritzman.
The deep and ancient relationship between textual artworks and the visual ones has been dealt with extensively over the centuries. But still, it seems the human heart will always have need for more.
This starting point, linking the writer and the artist has been the underlying current of the course. Each time a short story had been chosen to become a bonfire for our tribe, to light up with the text a different unseen part of a practice or to dwell and enrich a known subject. The encounter with the literary text has been an opportunity for the subject to be lit in a new light and help to shift its angles.
Each lesson called upon two gatherings: one surrounding the subject with the text, and the other concentrating on a printmaking technique in the workshop. The printmaking workshop in Bezalel Fine Art department holds within itself the tension between learning and aligning with an ancient tradition — its histories on one hand, and the passion to invent and create something new, to be playful with the materials and processes.
The same tension leaks into every work in the exhibition, walking in the tradition and the proper way in which to use the printmaking techniques and trying out the evasive nature of innovation and one’s own private world. Here we can see the outcome of interactions with printmaking techniques such as screen printing, intaglio, wood and linocuts showing their varied influences.
The students worked with different aspects of printmaking and were asked to think of the relation printmaking could have to the space of the gallery and how it can interact with it. Our working process started with reading texts that have an allegorical relationship with the technical stages in different printmaking techniques, and in the case of the exhibition: William S. Burroughs,  The wild Boys.
The act of repetition in Burroughs's writing creates a fluid image in transition that depicts a nonlinear reality. In the exhibition we ask how the relationship between the prints and space can be built, change, warp and adopt additional meanings through the multiplicity of the image and its variations in different modes of display. In short, we are curious to see what happens to prints in space……….

opening פתיחה: 22.6   20:00
closing סגירה: 27.6