חדשות ואירועים

<  >
אבגדהוש

אירוע

רונה יפמן - "WIN LAST DON'T CARE"

(01.11.2017, 14:00-15:30, בית הנסן, רח' גדליהו אלון 14, ירושלים, )

הרצאה מס' 1 במסגרת הקולקוויום  של התוכניות לתואר שני באמנויות ובמדיניות ותאוריה של האמנויות בנושא "מקוללות – סדרת הרצאות בביקורת אמנות, מגדר והגזעה"

תתקיים ביום ד' 1.11.2017 בשעות 14:00-15:30 בבית הנסן, רח' גדליהו אלון 14, ירושלים

לצפיה בהזמנה

על ההרצאה והמרצה :

בהרצאה הקרובה אתמקד במושג האוורירי: "קוויר", כמהות קיומית, מאפשרת וכזירת פעולה.  אשוחח על הדיאלוג שבין "אמנות לחיים" כמצב של השרדות, מבט, הנכחה ותובנה דרך שני גופי עבודה מרכזיים:
1. 'מרת א. בוק' (מרתה בוק), שיתוף פעולה רב שנים עם מ', דמות נשית אקסצנטרית ומסתורית בעלת מסכה, המהווה ביטוי פרפורמטיבי ומרפא לקיומה בנפשו הפואטית של מ', ניצול שואה , אב לילדים וסב לנכדים.

2.  ספר האמן Let it Bleed , הוא גוף עבודות אינטימי, המלווה תהליך התבגרות ודיאלוג אמנותי רב שנים עם אחי, האמן גיל יפמן שהחל כאשר היה בן 16: בתהליך כמעט סימביוטי של תיעוד והמצאה יצרנו לעצמנו מרחב יצירה קיומי, מרחב מוגן אשר בבמרכזו התקיים המסע הבין מגדרי של גיל . העבודות בספר, אשר רובן נערכו והודפסו כעשור לאחר שצולמו, חושפות מצבים אינטימיים ורגשיים מורכבים הנעים בין מציאות לדמיון בין תיעוד לפיקציה בנסיון כמעט נואש לתעד את האופן בו הדברים נחווים ונראים גם מבפנים וגם מבחוץ.

רונה יפמן נולדה בישראל, בעשר שנים האחרונות חייה ועובדת בברוקלין, ניו יורק.
במרכז עבודתה היא משתפת פעולה עם פרסונות קיצוניות בעלות משמעויות חברתיות, תרבותיות, אישיות והסטוריות, המאתגרת תפיסות חברתיות מקובלות.
סיימה תואר ראשון במחלקה לצילום,וידאו והדמייה דיגיטלית בבצלאל, ירושליים, לימודי המשך בתוכנית ההמשך של בצלאל בתל אביב, ותואר שני באוניברסיטת קולומביה,ניו יורק.
הציגה תערוכות יחיד וקבוצתיות בגלריות ובמוזיאונים נבחרים בארץ ובעולם,
פרסים נבחרים: מילגת רימה הורט מאן,ניו יורק, מילגת אינגבורג בכמן מיסודו של אנסלם קיפר, מטעם קרן וולף לאמן צעיר, פרס ג'ראר לוי לצלם צעיר, מטעם מוזיאון ישראל, פרס האמן הצעיר ופרס עידוד היצירה מטעם משרד החינוך התרבות והספורט ועוד.
ספר האמן הראשון של רונה, "לט איט בליד", יצא לאור ביוני 2016 בהוצאת ,ליטל ביג מן, ארה"ב, מאז 2014, היא מלמדת כמנטור, בתוכנית לתואר שני באוניברסיטת קולומביה, ניו יורק.