חדשות ואירועים

אבגדהוש

אירוע

ארקן אוזגן إركان أوزغن - Wonderland and Origin

(03.12-31.12.2017, רח' סלמה 60, תל אביב, )

3 – 31 בדצמבר, 2017  בברח' סלמה 60, תל אביב

פתיחה - יום א',  3.12.2017    בשעה 18:00

נעילה - יום א' 31.12.2017

לצפיה בהזמנה

תערוכת היחיד הראשונה של האמן התורכי ארקן אוזגן נפתחת במקביל לתערוכתו בבינאלה ה-15 באיסטנבול. בתערוכה מוצגות שתי עבודות וידיאו. העבודה הראשונה, "ארץ הפלאות" משנת 2016, מציגה תיעוד של ילד חירש-אילם בשם מוחמד, פליט כורדי מהעיר קובני שבסוריה.  העיר קובני זכתה לתשומת לב עולמית בעקבות התנגדותם הממושכת (107 ימים) של תושביה לנסיונות הכיבוש של דעאש בספטמבר 2014. במהלך הקרבות בעיר, מוחמד נמלט לתורכיה עם חמשת אחיו והוריו. ללא מילים, באמצעים שעומדים לרשותו, מוחמד מתאר במהלך הוידיאו את זוועות המלחמה ואת רצח בני משפחתו ומכריו על ידי מליציות.

בעבודת וידיאו שנייה המוקרנת במסגרת התערוכה משנת 2008, ארקן מציג את הקשר בין התרבות הצבאית של תורכיה לבין הגדרת הזהות הלאומית של האומה התורכית. במהלך עבודת הוידיאו נראית קבוצת מהגרים אפריקאים צועדת ומשננת: "איזה מזל נפל בחיקו של מי שיכול להגדיר את עצמו כתורכי", אימרה המיוחסת לנשיאה הראשון של הרפובליקה התורכית, כמאל מוסטפא אטאטורק. מנטרה זו חוזרת בפיותיהם של כלל הילדים בבתי הספר שבתורכיה לפני תחילת יום הלימודים, ללא אבחנה בין רקעים אתניים שונים של קבוצות שונות באוכלסיית האזרחים של תורכיה. שתי עבודות הוידיאו המוצגות בתערוכה חוקרות את ההשפעה העמוקה שיש ללאומנות קיצונית על חייהם של ילדים.

ארקן אוזגן הוא אמן המתגורר בעיר דיארבקיר שבדרום-מזרח תורכיה.  הוא נולד במחוז מדרין למשפחה ממוצא כורדית. ב- 1971 וסיים את לימודיו באוניברסיטת קורקובה ב-2000. עבודותיו הוצגו בתורכיה, פינלנד, צרפת,גרמניה, איראן, איטליה, לבנון, דנמרק, שוודיה, בריטניה וארה"ב. במקביל לפרקטיקה האמנותית שלו, אוזגן הוא מורה וחבר בתנועה האקולוגית של מסופטומיה, ארגון המעלה את המודעות לנושאי צדק אקולוגי וחברתי באזור צפון כורדיסטן.

אוצרים: צ'לסי היינס וד"ר דור גז

تتشرف غاليري برنامج اللقب الثاني في الفنون في كلية بيتسالئيل بدعوتكم لحضور المعرض الذي يُقام لأول مرة في إسرائيل للفنان التركي
إركان أوزغن
Wonderland and Origin

أمينا المعرض: تشلسي هاينس ود. دور غيز

الإفتتاح: 3.12.2017 في الساعة 18:00
                                            الاختتام: يوم الأحد 31.12.2017

شارع سلمة 60، تل أبيب

إركان أوزغن
Wonderland and Origin
3.12-31.12, 2017

سيتم افتتاح المعرض الأول للفنان التركي إركان إوزغن بالتزامن مع البينالي الـ-15 في إسطنبول. سيُعرض في المعرض عمليّ فيديو. يعرض العمل الأول، "أرض العجائب" من سنة 2016، توثيقا لطفل أصم وأبكم يُدعى محمد، وهو لاجئ كردي من مدينة كوباني في سوريا. تصدرت مدينة كوباني العناوين في العالم في أعقاب مقاومة سكانها المستمرة (107 أيام) لمحاولات احتلالها من قبل تنظيم داعش في أيلول/سبتمبر 2014. خلال المعارك في المدينة، فر محمد إلى تركيا مع أشقائه الخمسة ووالديه. من دون كلمات، ومن خلال الوسائل المتاحة له، يصف محمد خلال مقطع الفيديو فظائع الحرب وقتل أبناء عائلته ومعارفه بأيدي الميليشيات.

في عمل الفيديو الثاني الذي يُعرض في إطار المعرض منذ سنة 2008، يعرض إركان العلاقة بين الثقافة العسكرية لتركيا وبين تعريف الهوية الوطنية للأمة التركية. خلال مقطع الفيديو تظهر مجموعة من المهاجرين الأفارقة تسير وهي تردد: "يا لحظ القادرين بالتعريف عن أنفسهم بأنهم أتراك"، وهذه مقولة تُنسب للرئيس الأول للجمهورية التركية، كمال مصطفى أتاتورك. يتكرر هذا الشعار في أفواه جميع طلاب المدارس في تركيا قبل بدء اليوم الدراسي، بغض النظر عن الخلفيات الإثنية المختلفة لسكان تركيا. يكشف عملا الفيديو الستار عن التأثير القوي للقومية المتطرفة على حياة الأطفال.

إركان أوزغن هو فنان يقيم في مدينة ديار بكر في جنوب شرق تركيا. وُلد في منطقة ماردين لعائلة من أصل كردي في عام 1971. أنهى دراسته في جامعة كوكوروفا في عام 2000. تم عرض أعماله في تركيا وفنلندا وفرنسا وألمانيا وإيران وإيطاليا ولبنان والدنمارك والسويد وبريطانيا والولايات المتحدة. بالإضافة إلى ممارسته الفن، يعمل أوزغن مدرسًا وهو عضو في الحركة البيئية لبلاد الرافدين، وهي منظمة تهدف إلى زيادة الوعي في قضايا العدالة الاجتماعية والبيئية في منطقة كردستان.

أمينا المعرض: تشلي هاينس ود. دور غيز