14.10.19
תכנית אקדמית > תואר ראשון > עיצוב תעשייתי > גלריה ועבודות בוגרים

עיצוב תעשייתי: גלריה ועבודות בוגרים

ע"ש בנימין סוויג

עיצוב תעשייתי, עבודות גמר 2007
יפתח פארן, (2) Made
, 2007, בוגר/ת 2007, עיצוב תעשייתי

מערכת כלים חדשה לייצור עצמי של יין במטבח ביתי.
תהליך ייצור היין כולל חמישה שלבים עיקריים לאחר בציר הענבים.
1. בשלב הראשון מרוסקים הענבים. זאת כדי לבקע את הענב, כך שהסוכר יבוא במגע עם השמרים שעל קליפת הענב (זג) ויהפוך לאלכוהול.
2. בשלב השני מוכנסים הענבים המרוסקים למיכלים לתקופה של שבוע עד 10 ימים לתסיסה ראשונה.
3. בשלב השלישי נמעכים הענבים והנוזל מופרד מן הזג.
4. בשלב הרביעי מוכנס היין לחביות או מיכלי זכוכית לתקופה של חודש עד שלושה חודשים לתסיסה שנייה (מלולקטית).
5. בשלב החמישי מועבר היין לבקבוקים (ביקבוק).

הכלים נועדו לתת פתרון לשלבים, שעד כה קשה היה לבצעם במטבח הביתי, תוך מתן תשומת לב לאפשרויות האחסון.
מכשיר אחד נועד לריסוק הענבים (Crusher).
המכשיר השני נועד למעיכת הענבים ולהפרדת הנוזל (Press).
כמו כן כוללת המערכת: ידית אחת הניתנת להעברה ומשמשת את שני המכשירים ומשטח גומי לייצוב הכלים על השיש עליו מונח הסיר.
שני המכשירים מותאמים לסיר מטבח סטנדרטי בקוטר 24 ס"מ, המשמש ככלי קיבול.

לחיים!

יפתח פארן
בוגר/ת 2007
(2) Made
2007