23.11.17
אודות בצלאל > בצלאל בסביבה – קיימות וקהילה

בצלאל בסביבה – קיימות וקהילה

תו קיימות לפרוייקטים מתוך תערוכת סוף השנה 2016
דן אליאש, חוות צרצרים ביתית למאכל
, 2016, עיצוב תעשייתי

צילום:  אלה ברק ועמית אופק

daneliash@gmail.com

מנחה: פרופ' עזרי טרזי. מנחה מחקר: דר' יונה וייץ

“קולוניאליסט בריטי היה מעדיף למות ולא לאכול לובסטר”
מתי אוכל נעשה אוכל?
"אנטמופוגיה" – "אכילת חרקים" הוא מושג חדש שנפתח לעולם המערבי.
כחלק מפתרון בעיית הרעב העולמי בעתיד, ברוב אוכלוסיות העולם משמשים החרקים מקור לחלבון מן החי, אולם בחברה המערבית עדיין ישנה רתיעה מהרעיון.
הפרויקט בוחן את העיצוב כהזדמנות לגשר על פערים, בין תפיסה תרבותית רווחת לבין מענה חדשני, בין המרחב האורבני-מערבי לבין הטבע, בין האדם לבין המזון הטבעי שהוא מגדל בביתו.
חוות הגידול היא מערכת אקולוגית טבעית המשתלבת במרחב הארכיטקטוני של הבית ויוצרת יחסי גומלין בין הצרצרים לבין המגַדל.

תו לקיימות סביבתית וחברתית: מודעות סביבתית ואקטיביזם, במוצר הקורא לנו לא רק לבקר את התנהלות האנרגטית והסביבתית בנושא גידול מזון ויצורו בתעשייה, כי אם לאמץ אורח חיים מקיים. החווה מייצרת מעגל אנרגטי בתחום המזון הביתי ומתוכננת תוך מחשבה על סוף חיי המוצר. החווה מנגישה פתרון קצה בשיח הקיימות העכשווי לתרבות המערבית ומציגה דרכי חשיבה חדשניות על אכילה ותרבות הצריכה.

דן אליאש

חוות צרצרים ביתית למאכל
2016