שלושת זוכי/ות פרס מישל גלרובין לאדריכלות מבית הספר לארכיטקטורה | בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים

שלושת זוכי/ות פרס מישל גלרובין לאדריכלות מבית הספר לארכיטקטורה

הבוגרת לילה בוברוביץ, והסטודנטים ניב שרון ובנימין שטראוס
פורסם ב
8.6.23

הבוגרת לילה בוברוביץ, והסטודנטים ניב שרון ובנימין שטראוס הם הזוכים/ת במקום הראשון בפרס מישל גלרובין לאדריכלות- MIG PRIZE, לשנת 2023. הפרס מוענק מדי שנה לסטודנטים/ת שעבודתם/ן מדגימה שילוב של חזון וכישרון בעבודת האדריכלות והתכנון.

השנה התחרות עסקה בתכנון מבנים הנטמעים בסביבתם ובהשרשתם בסביבה הטבעית כמו היו שם משכבר הימים, תוך חיזוק המאפיינים הקיימים והעתידיים. הסטודנטים ניב שרון ובנימין שטראוס זכו עם הפרויקט The hanging towers הממוקם על גבי גשר 10 בכניסה לעיר ירושלים המוליך את רכבת ישראל, הוא מציע מערכת מגדלים אשר מושתתת על עמודי הגשר הקיים ומנצלת אותם כגרעיני המבנה. התחבורה הציבורית והרחוב הפתוח נמצאים בראש המגדל, מתחתיהם קומות משרדים, דירות מגורים ובקומת הקרקע הפנטהאוז אשר נהנה מהטבע השופע של נחל שורק כגינתו הפרטית. המגדלים אינם פוגעים בקו הרקיע של העיר ונבלעים אל תוך מבניות הגשר תוך טביעת רגל מינימלית בטבעו של הנחל.