חדשה

(30.8.2012)

צילום : סוזן שלייר

פרופ' אווה אילוז – הנשיאה הבאה של האקדמיה בצלאל
הוועד המנהל אישר ב 29 לאוגוסט את המלצת ועדת החיפוש למינויה של פרופ' אווה אילוז לנשיאה הבאה של בצלאל. תחליף את פרופ' ארנון צוקרמן שמסיים את תפקידו.
מינויה יובא לאישור חבר הנאמנים של האקדמיה בישיבתם הקרובה.
המינוי יכנס לתוקפו מראשית שנת הלימודים תשע"ג.

אווה אילוז נולדה בפס שבמרוקו גדלה והתחנכה בצרפת ולאחר מכן בישראל ובארה"ב.
כיום, היא פרופ' מן המניין במחלקה לסוציולוגיה באוניברסיטה העברית. תחומי המחקר שלה הם: סוציולוגיה של התרבות, סוציולוגיה של הרגשות וסוציולוגיה של הקפיטליזם, כאשר היא עומדת על ההשפעות של הצרכנות ושל אמצעי תקשורת המוניים, על דפוסים רגשיים.
אילוז כתבה ספרים על אהבה רומנטית, אופרה ווינפרי, תרבות הקפיטליזם ועל ההתגבשות של תרבות פסיכולוגית במהלך המאה העשרים.  כמו כן היא כתבה שישה ספרים שתורגמו ל- 15 שפות (קוריאנית, טיוואנית, ברזילאית ורב השפות האירופאיות). כמה מספריה זכו בפרסים בינלאומיים.
בשנת 2004 היא הוזמנה לשאת את סדרת ההרצאות היוקרתית על שם "אדורנו" בפרנקפורט שבגרמניה. אחד מהנושאים בסדרה זו עוסק בהשפעה של טכנולוגיית האינטרנט על יחסים מיניים ורומנטיים.
בשנת 2009 נבחרה ע"י העיתון הגרמני Die Zeit"  " כאחת מתריסר ההוגים שישפיעו ויעצבו את המחשבה על "המחר".  בשנה זו גם זכתה בתואר "החוקר המצטיין" של האוניברסיטה העברית, ירושלים.
אילוז הוזמנה כפרופסור אורח לאוניברסיטת פרינסטון ולבית הספר ללמודים גבוהים בפריז, הייתה עמיתה ב  "Wissensaftskolleg" שבברלין, ולאחרונה עוסקת בכתיבה ציבורית בעיתון הארץ בנושאים מגוונים כגון: ספרות, פוליטיקה וענייני חברה.
בימים אלו שוקדת אילוז על שני ספרים חדשים האחד בנושא "50 Shades of Grey" ("או מדוע ספרים הופכים לרבי מכר") והשני בנושא "רגשות, ספרות וחברה".

לעיון נוסף : קורות חיים