קורס
دورة
Course
לעשות שוק
מעבר "בצלאל" מהר הצופים בחזרה אל מרכז העיר ירושלים מחייב אותנו כאנשים יוצרים להגיב אל המרחב החדש ,לאתגר, לערער ולבחון את גישתנו כלפי כל מה שהיה מוכר ומוגדר וכלפי כל מה שחדש ומשתנה.
הקורס " לעשות שוק" מתחבר לסצנת הקולינריה הירושלמית שצמחה בתוך מרחב שוק מחנה יהודה כטבורה התרבותי, ההיסטורי, החברתי והכלכלי של העיר ירושלים.
בקורס יתבקשו הסטודנטים לפתח ולעצב מערך כלי אוכל ייחודי הכולל התייחסות לשוק מחנה יהודה, למרחב העירוני הפועם ולמגוון התרבותי השוזר את העיר. הסטודנטים יתבקשו לייצר דיאלוג פורה ולהביא פתרונות עיצוביים ופרקטים המייצרים שיח בין האוכל והכלים בוא הוא מוגש כלומר בין עולם הקולינריה ועולם העיצוב.
במהלך הסמסטר הסטודנטים יעברו תהליך של גיבוש רעיוני מבוסס מחקר עיצוב, , תכנון ופיתוח השפה הצורנית (מאפיינים אסתטיים ופונקציונליים) והכנת מערך כלי אוכל שלם ייחודי.