צור קשר:
arch@bezalel.ac.il

ארכיטקטורה: אודות המחלקה

ע"ש ג'ק ד. ווילר

המחלקה לארכיטקטורה בבצלאל שואפת להיות פלטפורמה לחדשנות ויצירתיות בעשייה ומחקר.

היא רואה את עצמה כבית ספר אינטגרטיבי, רב-שכבתי ורב-תחומי שמעמיק את הדיסציפלינה של העשייה הארכיטקטונית ובו זמנית מרחיב את שדה הפעילות של האדריכל במאה ה21- כמעצב, מתכנן, חוקר, אוצר, כוריאוגרף, פוליטיקאי. לשם כך, בית הספר מקדם לימוד, מחקר יישומי, יצירה מקורית, דיון ביקורתי ומעורבות אקטיבית במגוון נושאים הכוללים דיור ושוויון חברתי, שינויי אקלים, המרחב האורבני, טכנולוגיות חדשות, בינה מלאכותית ועוד.

המחלקה פועלת כפלטפורמה לא רק פנים-מחלקתית אלא גם בשיח הציבורי בישראל ובעולם, כמרחב לדיון פתוח, ביקורתי וחדשני ששואף להשפיע על התרבות המקצועית ועל הדיון הציבורי בישראל, הקשורים לתפקידה של הדיסציפלינה בבניית המרחב הבנוי והפתוח בישראל ובעולם. מחויבות ספציפית זו לתרבות, לחברה ולפוליטיקה הישראלית והעולמית הינה המקור לקשרי עבודה ושיח עם גורמים אקדמיים ומקצועיים ברחבי העולם ובישראל.

המחלקה מכשירה אנשי מקצוע מיומנים ומעודכנים השולטים בכל האספקטים התיאורטיים, הטכנולוגיים והמעשיים של המקצוע והדיסציפלינה הארכיטקטונית ויכולים בסיום לימודיהם להשתלב בכל סביבה מקצועית ואקדמית מתקדמת בארץ ובעולם. בוגרי המחלקה משתלבים במשרדי אדריכלות מובילים בארץ ובעולם, בתפקידים במגזר הציבורי, עוסקים בכתיבה ועיתונות, הוראה, מחקר אקדמי, אוצרות ועוד.

המחלקה מעודדת רמת מודעות גבוהה בשאיפה לגדל דור חדש וערני של ארכיטקטים / אינטלקטואלים –בוגרים בעלי רגישות חברתית גבוהה, השכלה הומניסטית רחבה, אנשי תרבות ואמנות מקוריים ויצרניים, אזרחים מעורבים בחיים הפוליטיים והחברתיים, מתכננים השואפים להגדיר מחדש את תחומי הידע והאחריות של הארכיטקט בסביבה הגלובלית המשתנה של המאה ה-21.

מערך הלימודים במחלקה לארכיטקטורה מכוּון לתפיסה אינטגרטיבית של תיאוריה ופרקטיקה המשלבת מגוון קורסים תיאורטיים כגון היסטוריה ותיאוריה של רעיונות וחומרים, מדעי החברה והסביבה עם כלים מעשיים כמו שפות האמנות והעיצוב, מיומנויות רישום, שרטוט ובנייה, לימודי טכנולוגיה, ומעל לכל ה"סטודיו": תרגול בעיות תכנון ועיצוב בהקשרים ובממדים שונים.
בנוסף לתכנית הלימודים הרגילה, המחלקה מקיימת מגוון רחב של פעילויות אקס-קוריקולריות הכוללות: סדרת הרצאות אורח של ארכיטקטים ויוצרים מתחומים אחרים בארץ ובעולם, סדנאות וכיתות-אומן של מרצים אורחים מחו”ל, פרויקטים משותפים עם אוניברסיטאות מקבילות בחו”ל, קורסים והשתלמויות בשיתוף עם גופים ציבוריים, תערוכות, כנסים וימי עיון ביוזמת מורי המחלקה והסטודנטים.

פרופ' אדר' אלס ורבקל
ראש המחלקה לארכיטקטורה

תכנית לימודים

לימודי ארכיטקטורה נמשכים חמש שנים. בכל שנה יש כ-30 שעות מגע שבועיות ועוד כמספר זה שעות עבודה עצמאיות. מקצועות הלימוד מתחלקים ללימודי חובה, המייצגים את המחויבות הפדגוגית של המחלקה ואת גוף הידע הבסיסי, באורבניזם ובתחומי הידע המשיקים.
תכנית לימודי החובה המופיעה בשנתון מחייבת את הסטודנטים הלומדים בשנת תש"פ, בהתאם לשלב הלימוד בו הם נמצאים (שנה א', ב', ג', ד' או ה'). לימודי החובה עשויים להשתנות במהלך השנים. לכן סטודנט שהתחיל את לימודיו בשנת תש"פ עשוי להידרש להשלים לימודי חובה במתכונת שונה מזו שנקבעה לשנים ב', ג', ד', ו-ה' בשנתון זה.
במהלך חמש השנים, על הסטודנט לצבור 150 נ"ז לתואר. מתוכן 120 נ"ז נלמדות במחלקה ו 30 נ"ז נלמדות במחלקה לתרבות חזותית וחומרית.