שביתת האוניברסיטאות והשתתפות הסטודנטים | בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים

שביתת האוניברסיטאות והשתתפות הסטודנטים

פורסם ב
28.10.10

כרגע איגוד הסטודנטים בבצלאל לא משתתף בשביתה אולם סטודנטים המעוניינים לתמוך במאבק מוזמנים להצטרף:

____________________

לציבור הסטודנטים שלום,

בהמשך למשבר ההשכלה הגבוהה ובראשו איום ראשי ור"ה להשבית את הלימודים באוניברסיטאות החל מיום ראשון הקרוב, יצאנו למאבק משותף למען החזרת התקציבים כדי למנוע את קריסתה של מערכת ההשכלה הגבוהה. חשוב לציין כי המאבק הינו על עתיד ההשכלה הגבוהה בישראל ולכן הוא רלוונטי לכלל הסטודנטים, ובכללם המכללות לסוגיהן, למרות שאיום השביתה אינו חל עליהן בשלב זה. אי העברת התקציבים תפגע בעתיד גם במכללות ולכן נדרשת מעורבותם של כלל יושבי/ות הראש בהתאחדות לגיוס סטודנטים למחאה.

אמש יצאה שיירת מחאה של ראשי האוניברסיטאות והסטודנטים מת"א למשרד האוצר של כ-40 כלי רכב. השיירה שבשה את התנועה בכביש מס' 1 וקבלה הד תקשורתי רחב. רוה"מ הבטיח להתערב באופן מיידי במטרה להביא לסיום המשבר בהשכלה הגבוהה.

אנו, ביחד עם ראשי ור"ה, ממשיכים עם הלחץ הציבורי ומחר תתקיים הפגנה נוספת בירושלים בשעה 17:00. עזרתכם הכרחית בגיוס סטודנטים להפגנה. ניתן לקבל סיוע בהסעות במידת הצורך ניתן ליצור עמי קשר.

בברכה,

בועז טופורבסקי