חדשנות אורבנית : שינויים בעיצוב האורבני - דינמיקה תרבותית וחברתית כמאפשרת פיתוח בר-קיימא | בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים

פורסם ב
15.2.19

שותפים: או"ם הביטט, אונסק"ו, הפורום הישראלי לעירוניות, משרד הבינוי והשיכון, בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב, האוניברסיטה העברית בירושלים

מרצים:
פרופ׳ מייק טרנר, קתדרת אונסק״ו בבצלאל ללימודי שימור ועיצוב אורבני,
התכנית לתואר שני בעיצוב אורבני, בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב, ירושלים.

ד"ר יואל סיגל, יועץ בכיר ל UNHabitat ,
בית הספר לעבודה סוציאלית ולרווחה חברתית, האוניברסיטה העברית, ירושלים.

קובץ לעיון ולהדפסה

השנים 2015 ו-2016 סיפקו טקסטים אשר השפיעו באופן משמעותי על האופן שבו אנו חושבים בשדה האורבניזם- שימור ופיתוח. הייצוג הישראלי היה משמעותי ביצירת מסמכים אלו וכעת האתגר העומד לפנינו הוא יישום המושגים החדשים בהקשר המקומי, בערים הישראליות.
הטקסטים, יחד עם המחקר העכשווי בתחום, עשוי לסייע בחשיבה מחודשת על המתודולוגיה העירונית בישראל. מסמכים ומחקרים אלו מעלים אתגרים חוצי-גבולות כגון: גיוון תרבותי, תכנון ושיקום עירוני על כל צורותיו כולל עם התמודדות עם הכפלת אוכלוסיה הקיימת כיום ב'ישראל 100'.
יעד מספר 11 של ה- ‘2030 Sustainable Development Goals (SDGs)’ , קובע כי ערים חייבות להיות בטוחות, מכילות, גמישות ומקיימות. בהקשר זה הקורס ידון בשאלות: כיצד ניתן לתרגם הנחיות אלו לעיצוב עירוני? כיצד מעריכים את הרעיונות האלטרנטיביים הללו? מה יכול להיות התפקיד של תכנון השתתפותי? כיצד משפיעה המהפכה הדיגיטלית על שינוי עירוני?
בנוסף על הדיון התיאורטי, יבחנו ה- 2011 Recommendation on the Historic Urban Landscape (HUL)  וה- 2016 New Urban Agenda (NUA) בהקשר למקרי בוחן מן הארץ והעולם. מהלך זה ישלים הבנה עמוקה של הפוטנציאל היישום במערכות התכנון, בעזרת חוקים ותקנות, לשם יצירת התחדשות עירונית וחדשנות.

תוכן עיקרי:

• עיור - השינויים וקצבם: גלובליזציה, שינוי באקלים, טכנולוגיה