הקמת בית ספר לחינוך מיוחד בשלושה ימים | בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים

הקמת בית ספר לחינוך מיוחד בשלושה ימים

פורסם ב
5.11.23

בית ספר הדרים שדרות ים המלח, בית ספר לחינוך מיוחד עבור המפונים והמפונות מהעיר שדרות, המתאכסנים/ות במלונות ים המלח, מוקם במהלך-בזק הודות לשיתוף פעולה בין בצלאל לבין עיריית שדרות, משרד החינוך, והחמ"ל האזרחי עין בוקק.

בית הספר ישמש ילדים וילדות על הספקטרום האוטיסטי הפזורים/ות כעת במרחבי לימוד מאולתרים ומשוועים/ות למסגרת יציבה.

השותפים/ות לקחו על עצמם/ן להקים את המסגרת החינוכית תוך שלושה ימים בלבד אשר במהלכם יוסב מבנה המשמש לשירותי תיירות בימים כתיקונם, למרכז חינוכי שיכלול חמש כיתות וגני תקשורת, סדנאות וחצר לפעילות גופנית.

בית הספר עתיד לפעול לטווח זמן שבין חודשיים לשישה חודשים ועתיד לשרת את הילדים והילדות הנמצאים/ות על הרצף האוטיסטי הלומדים/ות בימי שגרה במסגרות חינוכיות המיועדות לכך, המרחבים החדשים יאפשרו למערכת החינוך ולצוות החינוכי לשוב ולפעול באופן מיטבי ולהעניק לילדים ולילדות מרחב שקט המותאם לצרכיהם/ן.

בית הספר ערוך ללמד כ-70 תלמידים ותלמידות מגיל גן ועד לכיתה ג'.