מהשורטליסט לאוסקר | הסרט ״מכתב לחזיר״ זמין לצפייה | בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים

מהשורטליסט לאוסקר | הסרט ״מכתב לחזיר״ זמין לצפייה

פורסם ב
11.1.24

הסרט  מכתב לחזיר שיצרה במאית האנימציה, טל קנטור, מרצה ובוגרת המחלקה לאמנויות המסך, זמין לצפייה לזמן מוגבל ברשת. הסרט מתמודד בימים אילו ברשימה המקוצרת לאוסקר.

על הסרט: ביום הזיכרון, ניצול שואה מקריא מכתב לחזיר שהציל את חייו. תלמידה צעירה השומעת את עדותו בכתה שוקעת בחלום אפל. במעמקי התת מודע, היכן שהגבול בין החייתי לאנושי מטשטש, היא ניצבת בפני שאלות גדולות של זהות, העברה של טראומה קולקטיבית וחמלה.

קנטור מתארת איך נוצרה אחת מהסצנות בסרטה: ״סצנה זו נוצרה בהשראת רגע בלתי נשכח מחלום שחלמתי כתלמידת בית ספר צעירה. נזכרתי בבהירות בפרטים מהחלום הזה במשך שנים, כמו משקלו של חזיר קטן הרועד בידי והמגע הרך שלו. הזיכרון הזה הותיר בי חותם עוצמתי ולמעלה מעשור לאחר מכן, יחד עם עוד כמה זיכרונות, הוא הפך בסופו של דבר לרצון עז ליצור את הסרט הזה.״

טל קנטור, מכתב לחזיר

הסרט ״מכתב לחזיר״ זוכה פרס אופיר, וזכה בעשרות פרסים והשתתף בפסטיבלים רבים בארץ וברחבי העולם.

לצפייה בסרט המלא