م. باراك بِلمان | عربية

م. باراك بِلمان

אדריכל ברק פלמן הוא ראש שכבת לימודים מתקדמים במחלקה לאדריכלות וחבר במרכז להוראת אמנות ועיצוב בצלאל. הוא למד אדריכלות באוניברסיטת תל אביב ובאוניברסיטה הטכנולוגית של הלסינקי, והוא בעל תואר שני באדריכלות סביבתית בת-קיימה מבית הספר לאדריכלות של ה Architectural Association בלונדון (ה AA). ברק לימד בתכנית לתואר שני באנרגיה וסביבה ובתכנית Design&Make של ה- AA, וכיום הוא דוקטורנט במעבדה לעיצוב היברידי באוניברסיטה העברית, שם הוא חוקר את תפקידם של המלאכות בלימודי אדריכלות עכשוויים. ברק כתב וניהל מחקרים עבור משרד הבינוי, המשרד להגנת הסביבה והמועצה הישראלית לבניה ירוקה, ריכז וכתב חלקים משמעותיים של התקן הישראלי לבניה ירוקה. הוא היה חבר בקבוצת המחקר הבינלאומית Teachex לקידום מצוינות בחינוך (במימון האיחוד האירופי) וכיום הוא חבר בקבוצת המחקר הבינלאומית Craft Pedagogy in the 21th Century . ברק זכה בפרסי עיצוב והציג עבודות בכנסים בינלאומיים רבים, כמו גם במוזיאון לאדריכלות של הלסינקי ובביאנלה לאדריכלות הנוף בבת ים.