במבט שני | בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים

במבט שני

תאריך:
28.3.19

שמחים להזמינכם לתערוכה ״במבט שני״ בחינה עכשווית של ארכיון הצילומים של קק״ל בידי המחלקה לצילום בצלאל. התערוכה במבט שני מציגה עבודות שנוצרו בעקבות מפגש, בו נחשפו תלמידי המחלקה לצילום בבצלאל לצילומים השמורים בארכיון הצילומים של קק״ל.

במבט שני מציגה תוצרים נבחרים מגופי העבודה שנוצרו במסגרת קורס שנתי בהנחיית יעקב ישראל, צלם ומרצה במחלקה.

התערוכה מוצגת בגלריית רחוב יפו 97 ירושלים קופסא שחורה. הגלריה ממוקמת במרחב הציבורי, תחת כיפת השמיים ברחוב יפו 97 ירושלים ברחבה החיצונית של מרכז כלל. בתוך הרחבה ממוקמות חמש קופסאות אור דו צדדיות העשויות זכוכית, כשכל שטח קופסאות האור מאור, ומשמש אובייקט תצוגה במרחב.

גלריה זו היא ראשונה מסוגה בארץ ומשמשת פלטפורמה לאמנים ויוצרים, להצגת תצלומי ענק.

פתיחה : 28/3/2019

התערוכה תוצג עד ה21 במאי 2019 - במהלך תקופה זו, יוחלפו התצלומים המוצגים.

להזמנה אינטראקטיבית ופרטים נוספים

הזמנה לאירוע הנעילה - 15.5

קרדיט לתמונה השמאלית - ים ויניולה

המחלקה לצילום בשיתוף פעולה עם קרן קיימת לישראל וגלריית "קופסא שחורה" בתערוכה מסקרנת המפגישה בין הארכאי לעכשווי. "מבט שני" היא בחינה עכשווית של צילומים נדירים וייחודיים השמורים בארכיון של קק"ל. בתערוכה מוצגים תוצרים נבחרים שנולדו משיתוף הפעולה בגלרייה "קופסא שחורה", תחת כיפת השמיים ברחוב יפו 97, ירושלים ברחבה החיצונית של מרכז כלל. התערוכה תוצג עד ה-21 במאי.
ארכיון הצילומים של קרן קימת לישראל הוקם בשנת 1920 ומקיף מעל 110 שנות צילום ארץ-ישראלי. בארכיון שמורים, בין היתר, פריטים נדירים וייחודיים. תחומי הצילום בארכיון נפרסים על כל תחומי החיים בארץ: חלוצים, חלוצות והתיישבות, אירועים מרכזיים, אישים בולטים, עבודת האדמה, בניית הקיבוצים, הערים והמושבים הראשונים, הדמויות האנושיות שבנו את הארץ, העליות לישראל, נוף הארץ, ראשית התעשייה ועוד.
הארכיון פתח את שעריו לתלמידי המחלקה לצילום, במטרה לאפשר בחינה מחודשת ולעודד קריאה עכשווית של הצילומים השמורים בו. הסטודנטים הגיעו לארכיון לאחר שקיימו דיון בתיאוריה פילוסופית מרכזית שרלוונטית להבנת מהותו ופעולתו. הרהרנו בטענתו של סוקרטס (399-469 לפנה״ס) שלא כתב דבר, וטען שהכתיבה מעודדת שכחה ביחס לרעיון התיעוד והשימור שבבסיסו של רעיון הארכיון. בנוסף, סקרנו פרקטיקה אמנותית עכשווית, מהארץ ומחו״ל, המשתמשת בארכיון כבסיס שממנו מתפתחת יצירה צילומית עכשווית.
טעונים ידע והשראה, חזרו הסטודנטים לארכיון, בחנו אותו בחינה מחודשת ובחרו מתוכו נושא לעבודה על סדרת צילומים חדשה, בעלת אופי ונקודת מבט דוקומנטרית. בבסיס העשייה נשאלה השאלה: כיצד הארכיב יכול לשמש השראה לצילום העכשווי?
״במבט שני״ מציגה תוצרים נבחרים מגופי העבודה שנולדו משיתוף הפעולה הייחודי בין ארכיון הצילומים של קק״ל והמחלקה לצילום בצלאל. כחלק משיתוף פעולה זה מתקיים השנה במחלקה קורס ייחודי שמזמן דיאלוג בין עבודתם היצירתית של התלמידים לבין חומרי הארכיון.  ההשראה לצילומים המוצגים בתערוכה נבעה מהיחשפותם לצילומי ירושלים שבארכיון.
תודותינו נתונות לארכיון הצילומים קק״ל על שפתח בפנינו את שעריו ואפשר את שיתוף הפעולה הלימודי והמיוחד הזה, כמו גם תערוכת קק"ל  זו. תודות מיוחדות לאפרת סיני ולנעמי הדרי.
יעקב ישראל, צלם, מרצה ואוצר התערוכה.

על ״קופסה שחורה״
״קופסה שחורה״ הוקמה בשנת 2012 ע״י אסף כהן ויצחק מזרחי, אמנים בוגרי בצלאל, במטרה לשבור את המחיצות הקיימות בין הצופה לבין יצירת האמנות.
לייצר מפגש בלתי אמצעי אשר יוכל לאפשר חריגה מדפוסי חשיבה והרגלים מוכרים ויפתח פתח למבט ביקורתי על התפיסות החברתיות והפוליטיות הקיימות.
בכך העיר הופכת למרחב אמנות חי ונושם בו מוקמות גלריות, מיצגים ופלטפורמות לאמנות במרחב הציבורי ובמרחבים אורבניים לא שגרתיים וכך מעצימים את ההשפעה של האמנות על הסביבה היומיומית של התושבים ועל העיר עצמה.

לינק פייסבוק ״קופסה שחורה״

לינק לאתר ״קופסה שחורה״