מנהל אקדמי
الإدارة الأكاديمية
Academic Administration
תקנוני ונהלי האקדמיה
תקנונים כלליים
תקנון העמותה
תקנוני סטודנטים
תקנון הסטודנטים
אמנת בצלאל ליחסי מורים - סטודנטים עמוד 1 עמוד 2
זכויות סטודנטים המשרתים במילואים
מניעת הטרדה מינית
הריון ולידה
נגישות
נוהל מניעת עישון
חוק זכויות הסטודנט כולל התיקונים
טופס הגשת תלונה על עבירת משמעת
*יש לעיין בנוסף בתקנונים של המחלקות תחת סעיף תקנונים ונהלים בכל מחלקה.
נהלים שימושיים נוספים
נהלי ביטחון ובטיחות - כולל נהלי שימוש בחומרים מסוכנים
נהלי הספריה
שאילת ציוד מהמחסן המרכזי
נוהל כרטיס סטודנט
הנהלים ביחס לידיעת הרמה העברית, פטור מלימודי אנגלית, והכרה בלימודים קודמים מפורטים בהרחבה בתקנון הסטודנטים.
התנהגות בלתי הולמת והפרת משמעת במסגרת הפעילות והלימודים במחלקה ובאקדמיה, עלולה לגרור תלונה מצד מרצה, עובד/ת או סטודנט/ית. קבילה בכתב תוגש לדיקנית הסטודנטים אשר תעביר את הפניה ליו"ר ועדת המשמעת הרלוונטית, הרשאית, במידה שנמצא ממש בעניין, לפתוח בדיון ובהליכים משמעתיים (ראו תקנון הסטודנטים נספח 1).
ייעוץ בבעיות אישיות ניתן לכל הסטודנטים/יות באמצעות דקנית הסטודנטים. סטודנטים וסטודנטיות המבקשים/ות ייעוץ במסגרת המחלקה יכולים/ות לקבוע פגישה ישירות עם ראש המחלקה או באמצעות רכזת המחלקה.
מועדי קבלת סטודנטים/ות במזכירות המחלקה ושעות המענה הטלפוני יפורסמו בכל מחלקה. ניתן לשלוח בקשות, הודעות ועדכונים בדוא”ל. באחריות הסטודנטים/ות לעקוב באופן שוטף אחר ההודעות הנשלחות מטעם האקדמיה באמצעות הפרסומים השונים, בדוא”ל ובאפליקציה.
באחריות הסטודנטים/ות לעדכן בטופס הנ״ל כל שינוי בפרטי ההתקשרות שלהם/ן.
שיבוץ לקורסי החובה ייעשה במחלקות. שיבוץ לקורסי הבחירה בתוכניות התואר הראשון ייעשה לרוב בהרשמה ממוחשבת לפני תחילת השנה במועדי רישום שנקבעו מראש. בתוכניות התואר השני, ההרשמה תתבצע בימי ייעוץ ורישום המיועדים לכך בחודשי הקיץ.
האחריות לעמידה בדרישות תכנית הלימודים היא של הסטודנטים/ות. הסטודנטים/ות חייבים/ות לצבור נקודות זיכוי בכל שנת לימודים בהתאם להגדרות התוכנית באותה השנה. סטודנטים/ות המעוניינים/ות ללמוד מעבר לעומס הלימודים המוגדר חייבים/ות אישור של ראש המחלקה, מראש.
סטודנטים/ות שנרשמו לקורס ומעוניינים/ות לבטל או לשנות את הרשמתם/ן, רשאים/ות לעשות זאת במועדים שלהלן:
קורסים שנתיים וקורסי סמסטר א': ניתן לבטל השתתפות בקורס או להצטרף לקורס אחר המתקיים בסמסטר א' עד לתום השבועיים הראשונים של שנת הלימודים.
קורסי סמסטר ב': ניתן לבטל השתתפות או להצטרף לקורס סמסטריאלי, המתקיים בסמסטר ב', עד לתום השבוע הראשון של סמסטר ב'.
את השינויים במערכת יש לבצע בתוכנת השינויים או דרך מזכירות המחלקה בלבד. סטודנטים/ות שישנו רישום ללא אישור ממזכירות המחלקה לא יוכלו לקבל ציון בעבור הקורס אליו ניגשו.
כל הקורסים בבצלאל מתוקשבים במערכת הקוד הפתוח MOODLE. ניתן לקבל תמיכה והדרכה בשימוש במערכת (למרצים/ות ולסטודנטים/ות) באמצעות פניה במייל למורן שרר -
1. קיימת חובת נוכחות בכל הקורסים (הן במפגשים מקוונים והן במפגשים פיזיים). הסטודנטים/ות חייבים/ות להיות נוכחים/ות בכל הפעילויות שנרשמו אליהן. סטודנטים/ות שאינם/ן מקפידים/ות על כך מאבדים/ות זכויות לגבי הקורס ועשויים/ות בשל כך גם להיכשל בו. במקרים מיוחדים (היעדרות בגלל מילואים, אבל, מחלה ממושכת או חופשת לידה) רשאית ועדת ההוראה המחלקתית לאשר השלמת חומר חסר בהמשך שנת הלימודים או במהלך חופשת הקיץ. סטודנטים/ות אשר נעדרו מהקורס מסיבה מוצדקת כמפורט מעלה, נדרשים/ות להמציא אישורים מתאימים ולמסרם במזכירות המחלקה, תוך שבועיים ממועד ההיעדרות.
2. בתחילת כל קורס יימסרו על-ידי המרצה תנאי המעבר, דרישות הקורס ולוח הזמנים. חובה לעמוד בכל התנאים, הדרישות ולוח הזמנים. סטודנטים/ות המבקשים/ות שינוי כל שהוא חייבים/ות לקבל אישור ממרצה הקורס. בקשה החורגת ממסגרת הקורס תוגש בהמלצת המרצה בכתב לאישור ראש המחלקה.
במתן ההערכות יילקחו בחשבון הנתונים הבאים: יכולת תפישה וחשיבה, הגשה וביצוע טכני, הגדרת נושאים, תהליכי עבודה, פתיחות ומקוריות, דמיון והעזה, יצירתיות, תושייה, יכולת ביטוי חזותי, התמדה, ניסיוניות, עיצוב, השתתפות והתקדמות.
המרצה יגיש ציונים לכל הסטודנטים/יות הרשומים/ות בקורס תוך שבועיים מסיום הקורס בלימודים המעשיים. בקורסים העיוניים יינתן ציון על עבודות סמינר תוך 6 שבועות מיום הגשתו, תוך 4 שבועות לפרו"ס ו-3 שבועות לכל שאר סוגי המטלות. ככלל, ניתן להשלים עבודה ו/או לשנות ציון רק עד סוף שנת הלימודים. לשינוי ציון או דחיית הגשה נקבע מועד מיוחד, אשר יקבע על ידי המחלקה. הסטודנטים/ות אחראים/ות לבדוק את תקינות רישום ציוניהם/ן במהלך שנת הלימודים במסוף הסטודנטים או במזכירות המחלקה.
ציון עובר
בהיעדר הנחיה אחרת, יהא ציון העובר ציון 55. חישוב הניקוד הניתן לתלמידי המחלקה שהשתתפו בקורסים במחלקות אחרות, נעשה על-פי הנהוג במחלקה המארחת.
נוהל ערעור על ציון - ראו תקנון הסטודנטים.
בתוכניות התואר השני ניתן לפצל את הלימודים באישור ועדת הוראה, כל עוד אין הדבר נעשה באמצע שנת הלימודים.
סטודנטים/ות בתואר ראשון אינם/ן רשאים/ות לפצל את תקופת הלימודים. במקרים חריגים, באישור ועדת הוראה, ניתן לפצל את הלימודים, כל עוד אין הדבר נעשה באמצע שנת הלימודים. לא ניתן לפצל את הלימודים בשנה א'.
הפסקת לימודים עקב אי עמידה בחובות אקדמיים
ועדת הוראה מחלקתית רשאית להרחיק סטודנטים/ות מלימודים במחלקה אם לא מילאו חובותיהם כמפורט בתכנית הלימודים.
הפסקת לימודים ביוזמת הסטודנט/ית
1. הפסקת לימודים זמנית הינה זכות הניתנת לסטודנטים/ות החל מהשנה השנייה ללימודים והיא אפשרית רק בסוף יחידת לימודים. ניתן להודיע על הפסקת לימודים מכל סיבה שהיא ללא הנמקה.
2. סטודנטים/ות המעוניינים/ות להפסיק לימודים ישלחו הודעה בכתב/במייל למזכירות המחלקה (למועד ההודעה יש השפעה על חיובי שכר הלימוד. פירוט מועדי החיוב, בהנחיות לשכר הלימוד המפורסמות).
ככלל, בתוכניות התואר השני על הסטודנטים/ות להשלים את חובותיהם/ן לתואר תוך 4 שנים מיום תחילת הלימודים ובתוכניות התואר הראשון, על סטודנטים/ות להשלים את חובותיהם/ן לתואר תוך 7 שנים מיום תחילת הלימודים (8 בארכיטקטורה).
בקשה לארכה מעבר לתקופה זו מותנית באישור הוועדה האקדמית העליונה.
סטודנטים/ות המבקשים/ות לשוב ללימודים לאחר הפסקה, יגישו בקשה ודמי רישום כפי שייקבעו, באמצעות המזכירות האקדמית, אל ועדת ההוראה, לשוב ללימודים.
על הסטודנטים/ות המפסיקים/ות את לימודיהם יחולו כל החובות שיתווספו לתכנית הלימודים בזמן ההפסקה - אם יהיו כאלה. ועדת ההוראה רשאית להוסיף חובת קורסים עבור שנות לימודים קודמות ו/או לדרוש מן הסטודנט/ית לחזור על קורסים שכבר נלמדו.
סטודנטים/ות לתואר ראשון שסיימו בהצלחה את הלימודים/ן אך מסיבה כלשהי לא השלימו חובותיהם/ן במחלקה או בלימודים עיוניים, יהיו רשאים/ות לחזור ללימודים לצורך השלמתם לקבלת תואר, עד 7 שנים (8 ארכיטקטורה) מיום התחלת לימודיהם, או באישור הוועדה האקדמית העליונה.
סטודנטים/ות לתואר שני שסיימו בהצלחה את הלימודים אך מסיבה כלשהי לא השלימו חובותיהם/ן, יהיו רשאים/יות לחזור ללימודים לצורך השלמתם לקבלת תואר, עד 4 שנים מיום התחלת לימודיהם/ן, או באישור הוועדה האקדמית העליונה.
על פי החלטת סנאט האקדמיה, הממוצע המשוקלל במחלקה, בצירוף ממוצע הציונים המשוקלל של הלימודים במחלקה לתרבות חזותית וחומרית במהלך כל שנות הלימודים באקדמיה, יהיה הקריטריון להבחנה בין תואר בוגר/ת, תואר בוגר/ת בהצטיינות ותואר בוגר/ת בהצטיינות יתרה.
שקלול הממוצע בתואר ראשון ייערך לפי החלוקה הבאה: 80% ממוצע הציונים בלימודים המחלקתיים ו-20% ממוצע הציונים במחלקה לתרבות חזותית וחומרית. שקלול הממוצע בתוכניות התואר השני מפורסם בפרקי התוכניות השונות.
תואר בוגר בהצטיינות
יוענק לבוגר.ת בצלאל שממוצע ציוניו/ה המשוקלל הסופי הוא 90-94, ובלבד שסך הבוגרים/ות בהצטיינות לא יעלה על 10% מסך הסטודנטים/ות המסיימים/ות באותה מחלקה, באותה שנה. על אף האמור לעיל, במקרים בהם לא נמצאו לפחות 5% מהבוגרים/ות זכאים/ות לתעודת בוגר בהצטיינות באותה מחלקה באותה שנה, תוענק תעודת בוגר בהצטיינות לסטודנטים/ות המסיימים/ות בממוצע משוקלל הנמוך מזה, וזאת עד ל- 5% מסך המסיימים/ות על פי ממוצע ציוניהם/ן המשוקלל.
תואר בוגר בהצטיינות יתרה
יוענק לבוגר/ת בצלאל שממוצע ציוניו/ה המשוקלל הסופי הוא 95-100, ובלבד שסך הבוגרים/ות בהצטיינות יתרה לא יעלה על 5% מסך הסטודנטים/ות המסיימים/ות באותה מחלקה, באותה שנה.
על פי הוראות האקדמיה, זכאים/יות כל הסטודנטים/ות לאישורים הבאים, בשפה העברית, במסגרת שכר הלימוד, וללא חיוב נוסף:
1. מערכת שעות
2. גיליון ציונים
3. אישור לימודים
4. אישור זכאות לתואר
5. תעודת בוגר
כמו כן, ניתן לבקש אישורים נוספים, במהלך הלימודים, בשפה האנגלית, לצורך הגשת בקשה לצאת לחילופי סטודנטים/ות וזאת ללא תשלום נוסף. בוגרי/ות האקדמיה וסטודנטים/ות לשעבר, המבקשים/ות אישורים אחרים (כגון אישור על שעות אמנות או אישורים בשפה האנגלית), יחויבו בהתאם.
ראו הגדרה בתקנון הסטודנטים/ות.
קורסי הבחירה יהיו פתוחים גם לסטודנטים/ות מן החוץ, אם יימצא מקום והמועמדים/ות יתאימו ברמתם/ן ובציפיותיהם/ן לקורסים המבוקשים, ובתנאי שיהיה ברשותם/ן ציוד מתאים ואפשרות עמידה במטלות הקורס מחוץ לאקדמיה. על הסטודנטים/יות לדעת שמסגרת לימודיהם/ן אינה פורמאלית וכי אין המחלקה נותנת אישורים על הישגים או על מסגרת עבודתם. מספר המשתתפים/ות בכל הקורסים מוגבל ולכן רצוי להקדים ולהירשם.
ראו נוהל "זכויות יוצרים" בנספח לתקנון הסטודנטים
נהלי עבודה ובטיחות אלו נועדו בין היתר למנוע אסונות ו/או השחתת ציוד ו/או חומרים ו/או עבודות בסדנאות ומעבדות האקדמיה. (ראו בהרחבה בתקנון הסטודנטים)
- כל הסטודנטים/ות המתחילים/ות את לימודיהם/ן בבצלאל נדרשים/ות לעבור סדנת בטיחות המתקיימת עם פתיחת שנה"ל, כפי שיפורסם במחלקות השונות. ההשתתפות בסדנאות אלה הינה תנאי בסיסי ומקדים לעבודה בסדנאות השונות במעבדות.
- על הסטודנטים/ות לפעול על פי הוראות הבטיחות שמופיעות בחוברות הבטיחות שנמסרה במהלך ההדרכות בשנה א' ובנוסף ע"פ שלטי הבטיחות הפזורים ברחבי האקדמיה ובסדנאות ומעבדות האקדמיה.
- לפני כל פעולה אשר מתבצעת בסדנאות ומעבדות האקדמיה, על הסטודנטים/ות לוודא כי הם/ן מכירים/ות את תהליכי העבודה הנדרשים לביצוע העבודות ולרענן את כל כללי הבטיחות.
- כל פעולה חדשה, שביצועה אינה מוכרת לסטודנטים/ות אסורה בהחלט. במקרה כזה יש לפנות לממונה הסדנה לקבלת הדרכה.
- המעבדות והסדנאות זמינות לרשות כל הסטודנטים/ות במסגרת לימודיהם/ן באקדמיה ולצורך לימודיהם/ן בלבד. פירוט מופיע בתקנון הסטודנטים.
- זמני פתיחת המעבדות והסדנאות השונות יפורסמו מעת לעת. יש לוודא זמני עבודה במערכת ולתאם עם האחראים/ות על הסדנאות והמעבדות באותו זמן.
- זכות הקדימה לעבודה ב"מעבדות" ובסדנאות תינתן לסטודנטים/ות בשיעור פרונטאלי, והכל בתיאום המרצה ובאחריותו/ה.
- המעבדות והסדנאות יהיו פתוחות לעבודה עצמית של סטודנטים/יות מהאקדמיה. כולל הדרכות בטיחות בסיסיות ומעשיות ע"פ התכנון
- סטודנטים/יות העובדים/ות במעבדות, חייבים/ות לשמור על המתקנים והציוד על תקינותם וניקיונם, לעמוד בלוחות הזמנים של העבודה במעבדות ושל השאלת הציוד ולהישמע להוראות האחראים.
- בגמר העבודה יש לדאוג להחזרת הציוד למקום, לסידור מקומות העבודה וניקיונם, וכן לסגירת חיבורי מים וחשמל.
- אין לעשן ו/או לאכול במעבדות ובסדנאות.
- יש לנקוט בכל אמצעי הזהירות והבטיחות בשימוש במתקני החשמל ו/או כל מתקן שעלול להוות סיכון כתוצאה משימוש לא נכון ו/או זהיר.
- יש לשמור על הפרדה מלאה בין משטחים יבשים ורטובים במעבדות ובסדנאות.
- על הסטודנטים/ות העובדים/ות במעבדות ובסדנאות לשמור על כללי בטיחות ובריאות בעבודה, להימנע מסיכון ופגיעה באחרים. בכלל זה אין לבצע פעילות, תהליכי עבודה או הפעלת ציוד ללא היכרות או הכשרה מוקדמת. אין לבצע פעולות או תהליכי עבודה המסכנים את הזולת והסביבה (חשמל גלוי, אש, גז, מים וכד'), אין להשתמש במכשירים או בציוד מסוכן ללא הכשרה מוקדמת ו/או ובניגוד להוראות הבטיחות.
- חובה על כל סטודנט/ית להשתמש בציוד מגן אישי בסדנאות ומעבדות האקדמיה, בהתאם לאופי הפעילות והעבודה והנחיות ממונה הבטיחות.
- בכל בעיה / שאלה / ספק, יש לפנות מידית לאחראי הבכיר בזמן ובמקום - עובד, טכנאי, מדריך, מרצה או ראש המחלקה.
- בבצלאל מותקנות מצלמות גלויות וסמויות ברחבי האקדמיה בכלל ובמעבדות בפרט זאת לצורכי שמירה על הציוד ולפי דרישת חברות הביטוח.
- בעצם עבודתם/ן של הסטודנטים/ות בסדנאות/מעבדות הם/ן מצהירים/ות כי קראו את הנהלים הנ"ל ומסכימים/ות להם.
- סטודנטים/ות אשר לא יעבדו ע"פ נהלים אלו יועבר לטיפול משמעתי.
- לפניות ושאלות בתחום הסדנאות יש לפנות למנהל הסדנאות במייל shalom@bezalel.ac.il
- תערוכות סוף שנה, ייצא נוהל מתאים עבור התערוכות עם דגשים על מה מותר או אסור לבצע בכל חלל , כולל שעות עבודה בסדנאות ובמעבדות.
קב"ט האקדמיה ממונה על כל נושאי הביטחון ובכללם העברת נהלים לגבי תאום טיולים, סיורים, אירועים מיוחדים, מסיבות, חרום ושגרה. הרכזות במחלקות השונות בקיאות בנושאים הרשומים לעיל.
בנוסף בכל מחלקה תודרכו מספר סטודנטים/ות בנושאי הביטחון, ומתמצאים/ות בנהלים ובהתנהגות בעת חירום, סטודנטים/ות אלו נקראים/ות נאמני/ות סדנאות ומעבדות.
על כל הסטודנטים/ות להזדהות בפני אנשי הביטחון וממוני סדנאות, באמצעות תעודת סטודנט/ית.
סטודנטים/ות באקדמיה מקבלים/ות אפשרות להיכנס עם רכבם לפריקת ציוד בלבד למשך 30 דקות, לאחר הפקדת כרטיס הסטודנט. סטודנטים/ות שלא יוציאו את רכבם/ן בזמן הנקוב, יוחרם כרטיס הסטודנט/ית על ידי הביטחון וקבלתו בחזרה תתאפשר רק לאחר תשלום קנס כמפורט באתר בצלאל בעמוד התקנון.
הכנסת נשק לקמפוס, מחויבת בהצגת תעודה מהמשטרה / משרד הפנים / צבא וכד' לנשיאת נשק ורישיון בתוקף.
בשעות היום ניתן לפנות לבעלי התפקידים באקדמיה עד השעה 16:00.
לאחר שעה זו ניתן לפנות למוקד הביטחון 02-5893364 או לאחמ"ש 052-3862708, 052-3862718.
האקדמיה בצלאל משקיעה רבות בנושא הדרכות הבטיחות לסטודנטים/ות במחלקות השונות. בתחילת כל שנת לימודים תקיים האקדמיה הדרכות לכלל ציבור הסטודנטים/ות המתחילים/ות שנה א'. ההדרכות יהיו עיוניות ומעשיות בסדנאות ובמעבדות השונות. הדרכות אלו הינן חובה. סטודנטים/ות שלא ישתתפו בהדרכות יופעלו כנגדם/ן סנקציות אקדמיות ומנהליות. לצורך השלמת ההדרכה יחויבו הסטודנטים/ות בתשלום.
במהלך חודש ספטמבר ישלח זימון לכל המתחילים/ות שנה א' הכולל סילבוס עם חומר הלימוד ושעות ההדרכה.
במהלך שנות לימודיהם/ן באקדמיה, יעברו הסטודנטים/ות רענון בנושא הבטיחות. הדרכות אלו הינן חובה.