מגרש המשחקים של הרוע: השואה, עיצוב משחקים וגיימינג | בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים

מגרש המשחקים של הרוע: השואה, עיצוב משחקים וגיימינג

תאריך:
27.1.21

לרגל יום השואה הבינלאומי 2021 מזמין המרכז לחקר הביטוי החזותי של השואה בבצלאל את קהל הסטודנטים, הסטודנטיות, הסגל, הבוגרות, הבוגרים והקהל הרחב למפגש מקוון.

כבר בזמן אמת ניתן למצוא התייחסויות מצדם של נאצים ומשתפי פעולה אל היהודים כאל 'כלי משחק', במסגרתו נאלצו לשתף פעולה עם חוקים או ציוויים שרירותיים שיצרו 'משחק', שלא היה אלא כלי להשפלה ודה-הומניזציה.
בימינו, ניתן לזהות שימוש במוטיב זה כהשראה לעיצוב משחקים וגיימינג. כך, הופכת השואה לתשתית רעיונית, תמטית וגרפית של משחקי קופסא, קלפים או משחקי מחשב המציעים הדמיה של מערכת היחסים בין רודף לנרדף, כשהשואה משמשת כרקע החזותי והרעיוני שלו.
ביום הזיכרון הבין לאומי לשואה נבקש לעמוד על הביטויים החזותיים המעצבים את הברבריות של השואה כמשחק, נציג את האופנים בהם הרוע הנאצי מופיע כרקע המשרת שעשוע, וננתח את שלל מופעיו, בין אם בלוח המשחק, בתוכנת המחשב, או במגרש השעשועים.

האירוע יכלול שתי הרצאות:
'והמה לו משחק' - יהודים נרדפים בשואה נוכח השפלה והתעללות נאצית- ד"ר ליאור אלפרוביץ, ראש המרכז לחקר הביטוי החזותי של השואה, בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים.
גיימינג בשירות השואה: אתגרי חינוך במבט עולמי  - ד"ר אייל קמינקא,ראש קתדרת לילי ספרא להוראת השואה, ומנהל ביה"ס הבין-לאומי להוראת השואה ביד ושם.

יום רביעי | 27.1.21 | 16:00
לינק להצטרפות https://us02web.zoom.us/j/84758997585

לפרטים:lior.alperovitch@gmail.com