Slought In Transit | בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים

מארחים את:

קרן סלוט מפילדלפיה
Slought Foundation  (Philadelphia) at Bezalel

קרן סלוט , היא גוף עצמאי הפועל בפילדלפיה, שמציג אמנות במטרה לקדם דיון  ודיאלוג על תהליכים ותופעות תרבותיות –חברתיות. סלוט פועלת בשיתופי פעילה עם קהילות, אוניברסיטאות וגופים ממשלתיים על מנת לעודד אקטיביזם חברתי, מתוך הנחה שתרבות הינה מעבר לשימור או תצוגה ; מהותה בחילופי רעיונות וניסוחם של מושגים  חדשים. התוכנית של סלוט מערבת אמנות, ארכיטקטורה ותיאוריות חברתיות.   במסגרת שיתופי הפעולה קרן סלוט עם מוסדות אקדמיים יתקיים סמינר בבצלאל שיכלול סדרה של הרצאות דיונים ותערוכה בגלריה של בצלאל. יתארחו בסמינר מטעם הקרן סלוט:
פיטר וייבל Peter Weibel, אמן, אוצר, תיאורטיקן , ראשי של ה- Neue Galerie בגראץ, פרופ' באוניברסיטת וינה לאמנות שימושית.  מנהל של ה- ZKM (Zentrum fur Kunst and Medientechnologie)  בקארלסרואה. אוצר הביתן האוסטרי לביאנלה בונציה 2003   ומנהל המכון לניו מדיה בפרנקפורט (1989 - 1994(
אהרון לוי  Aaron Levi, פילדלפיה מייסד, מנהל ואוצר ראשי  של ה- Slought Foundation.  אצר תערוכות רבות בארה"ב וברחבי העולם כולל הביתן האמריקאי  לביאנלה לארכיטקטuרה וונציה 2008.  יוזם  אירוע בינלאומי סביב הדיון בעמנואל קאנט עם האיחוד האירופאי ואוניברסיטת האומות המאוחדות.
אוסוולדו רומברג  Osvaldo Romber, פילדלפיה, אמן , מייסד ואוצר ראשי של ה- Slought Foundation.  יליד ארגנטינה. התגורר בישראל בשנות השבעים והשמונים. כיהן כראש המחלקה לאמנות בבצלאל (1979-1982)  ומלמד כיום באקדמיה לאמנות של פנסילבניה. הציג בתערוכות רבות בוינה, בון , טוקיו, הביאנלה בונציה, בואנוס איירס, איינדהובן ועוד.

תוכנית הסמינר (כל האירועים יתקיימו בשפה האנגלית)

יום ראשון, 3.1.2010 הגלריה של בצלאל, סלמה 60 תל אביב
18:00 פתיחת התערוכה  The Sex Appeal of Culture
שיוצגו בה עבודות וידאו של פיטר וייבל, ויטו אקונצ'י, דניס אופנהיים, וורנר הרצוג לצד פרסומים מפועלה של הקרן.
18:30 אהרון לוי ואוסוולדו רומברג  מציגים את קרן סלוט Slought Foundation

יום שני, 4.1.2010,  הגלריה של בצלאל MFA,  סלמה 60 תל אביב
20:00  פיטר וייבל: ‘Rewriting History’   (הרצאה)

יום רביעי,  6.1.2010,    בית הספר  ללימודים מתקדמים, הר הצופים ירושלים