לם בבצלאל | בניית העולמות והדמיון החזותי של גאון המד"ב הפולני | בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים

לם בבצלאל | בניית העולמות והדמיון החזותי של גאון המד"ב הפולני

תאריך:
24.3.22

המחלקה לאמנויות המסך בבצלאל והמכון הפולני בתל אביב מזמינים את הקהל הרחב לכנס מקוון אשר יעסוק בהגותו ויצירתו של גאון המד"ב סטניסלב לם.

מסולאריס ועד כנס העתידנים, גם מאה שנה לאחר הולדתו ממשיכים ספריו של סטניסלב לם להעניק לנו מבט נוקב על התרבות האנושית, להצית את דמיונם של יוצרי אנימציה, קולנוע, ומשחקי מחשב ולשמש בסיס להוגים בתחום הפילוסופיה, העתידנות, והספרות.

יום חמישי | 24.3.22 | 10:00-16:00
לינק להצטרפות

במהלך הכנס תושק תחרות ליצירה של סרטי אנימציה בנושא סטניסלב לם הפתוחה להשתתפותם של סטודנטים/ות ובוגרים/ות של המחלקה לאמנויות המסך.

סדר היום והתכנית המלאה:

10:00-10:30 התכנסות ודברי פתיחה

תמי ברנשטיין, ראש המחלקה לאמנויות המסך בבצלאל
הגברת קטז'ינה דז'רז'בסקה, מנהלת המכון הפולני

10:30-11:30 מושב ראשון: לם בונה העולמות

מנחת המושב פרופסור אלנה גומלהעולמות החדשים והההיסטוריות הישנות: מד"ב בעידן האסון

פרופ' גומל מרצה באוניברסיטת תל אביב, המחלקה לאנגלית ולימודים אמריקנים והרצתה במוסדות רבים ברחבי העולם. תחומי המחקר שלה כוללים מד"ב, פוסט-הומניזם, ותרבות ויקטוריאנית. היא גם סופרת בזכות עצמה ופרסמה ארבעה רומנים ומאות סיפורים קצרים.

אפרת שלםזכרונות אהבה מסולאריס

שלם היא מרצה בכירה במחלקה לאמנויות המסך בצלאל, אמנית שעוסקת בוידיאו-ארט, קולנוע, וצילום.

בנימין פרידנברגהרוח במכונה, המכונה שבגוף – מגדר בספרות לם שעובדה למסך

פרידנברג הוא מרצה במחלקה לאמנויות המסך בצלאל, במאי סרטים וחוקר קולנוע.

12:30-13:00 השקת התחרות

המחלקה לאמנויות המסך בבצלאל והמכון הפולני בתל אביב יכריזו על תחרות ליצירת סרטי אנימציה קצרים בהשראת יצירותיו של לם המיועדת לתלמידי/ות ובוגרי/ות המחלקה.

13:00-14:20 מושב שני: לם והדמיון החזותי

מנחה המושב דוד פולנסקילעצב את כנס העתידנים, סרטו של ארי פולמן על בסיס הרומן מאת לם

פולנסקי הינו מרצה בכיר במחלקה לתקשורת חזותית בבצלאל. מאייר זוכה פרסים שזכה להכרה בקנה מידה עולמי על עבודתו בסרטים כמו ואלס עם באשיר והקונגרס, עיבוד של רומן פרי עטו של סטניסלב לם.

יוהנה קרפוביץ'לא התקשיתי לדבר עם רובוטים, לם איש החזון

קרפוביץ' היא ציירת ואשת קומיקס מקרקוב, פולין. היא זכתה לפרסום הודות לעבודתה אנוביס – חתיכות דקות וספר הקומיקס ליפסטיק.

פשמק דבובסקילהראות את לם

דבובסקי הוא המנהל האמנותי של ההוצאה לאור קרקטר, מעצב ספרים שיצר כריכות איקוניות עבור ספריו של לם שהפכו לשם דבר ברחבי העולם.

סבסטיאן ספושקה – "הבלתי מנוצח" – עיבוד עולמו של לם למשחק מחשב

ספושקה הוא בוגר האקדמיה לאמנות של קרקוב, עבד על משחקי מחשב כגון המכשף 3, מדיום, שכבות של פחד והמכשפה בלייר. הוא אמן תלת מימד וכמו כן עוסק באמנות סביבתית.

מנחה: דוד פולנסקי

14:40-16:00 מושב שלישי: לם וחזיונות של העתיד

מנחה המושב חגי הכהן – המחלקה לתרבות ואמנות, המכון הפולני תל אביב.

רן גרףסטניסלב לם, היסטוריה מגוונת של הוצאה לאור בעברית של סופר מד"ב פולני

גרף הינו העורך הראשי בהוצאת גרף, המציעה מגוון בלתי רגיל של ספרי פנטזיה ומד"ב עבור הקורא העברי.

אורן בן יוסף - הומניים, נאורים ואצילי נפש – יחסי טבע/אנושות ביצירותיו של לם

בן יוסף מורה לאמנות, סופר, ופעיל זכויות בעה"ח. פרסם לאחרונה סקירה נרחבת של האלימות האנושית ויחסה למינים אחרים על הכוכב הזה ומעבר לו. טורפי עולמות: יצורים ארציים ויצורים חוץ-ארציים תחת האלימות האנושית (הוצאת רסלינג).

פרופ' יעקב גומולקהטכנולוגיה לא תציל אותנו - הפסימיות של לם לגבי האפשרות להינצל ע"י הקידמה

פרופ' גומולקה פילוסוף פולני מוכר שמתמחה בפילוסופיה של ויטגנשטיין, מרצה באוניברסיטה הפדגוגית של קרקוב.

פרופ' אלכסנדרה פשגלינסקה-סקירקובסקהלם וטכנולוגיות חדשות

פרופ' פשגלינסקה-סקירקובסקה היא ראש יחידת המחקר ליחסי אדם ומכונה באוניברסיטה ע"ש קוזמינסקי, מעוניינת בעתיד העבודה האנושית דרך הפריזמה של טכנולוגיות חדשות.

*בשל הבדלי השעות תוקלט הרצאה זו מראש ותשודר בוידיאו

הרצאות בעברית ובפולנית תתורגמנה לאנגלית.

לקבלת עדכונים נוספים ניתן להרשם לרשימת התפוצה בקישור הבא