תמונה בזמן | אירוע יום הזיכרון לשואה תשפ"ב | בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים

תמונה בזמן | אירוע יום הזיכרון לשואה תשפ"ב

תאריך:
27.4.22

המרכז לחקר הביטוי החזותי של השואה בבצלאל בשיתוף עם ארכיון פורטנוף לעדויות ניצולי שואה באוניברסיטת ייל מזמינים את הקהל לאירוע לציון יום הזיכרון לשואה ולגבורה תשפ"ב.

אנו חיים בצילו של תפר היסטורי, תקופה בה העדים המייצגים בנוכחותם ובקולם את השואה הולכים ונעלמים, ומשאירים אחריהם עדות אשר אט-אט שוקעת במרתפי הארכיון. זיכרון השואה הופך מסיפור חי למיצג במוזיאון, למאמר אקדמי - לטקס. בעולם כזה, האחרונים לשאת הקול ההיסטורי הם התשלילים, המקפלים בתוכם את העדויות המוקלטות והמצולמות.

בערב יום השואה תשפ"ב נישיר מבט אל המסך, אל הארכיון המשמר את הקולות והמראות, ונבקש לדון במקומה של העדות בעולם של טכנולוגיה משתנה, באופן בו מיוצגת השואה מפיותיהם של אלו שחוו אותה, ובנקודת המפגש שבין האמת ההיסטורית, הסיפור האישי ומלכודת הקיטש של הייצוג הפופולרי.

לו"ז:

19:00 ברכות ודברי פתיחה