בין הטיפות | כנס לעיצוב סביבות תומכות הגיל הרך | בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים

בין הטיפות | כנס לעיצוב סביבות תומכות הגיל הרך

בית הספר לארכיטקטורה
תאריך:
11.1.23

בית הספר לארכיטקטורה בשיתוף משרד הבריאות וקרן ברנרד ון-ליר מזמין לכנס לעיצוב סביבות תומכות הגיל הרך ברחבי הארץ והשקת מדריך עקרונות עיצוב לתחנות בריאות המשפחה בישראל.

כחלק ממאמצי משרד הבריאות לקדם מהפכה בשנים הראשונות לחיים, ככר חשוב לפעולה, פרויקט בין הטיפות מעלה על סדר היום את חשיבות המרחב הפיזי של התחנות עצמן ושל סביבותיהן. בכוחן של אדריכלות מודעת והתייחסות אורבנית מעמיקה, לחזק ולהפוך את תחנות "טיפת חלב" למרחב שלא רק מספק שירותי טיפול וייעוץ, אלא גם משפר ומחזק אותם באמצעות מרחב נכון ורגיש, מותאם שימוש ומשתמשים/ות, הן בקנה המידה הבנייני והן בהקשר האורבני.

פרויקט בין הטיפות מבקש להאיר את טיפולוגית תחנות "טיפת חלב" בארץ, מפעל בעל מורשת מרשימה ומיוחדת במינה של תמיכה ועזרה קולקטיבית בגידול הגיל הרך בבריאות, שוויון הזדמנויות להתפתחות תקינה וטובה, מתן מידע וסיוע למשפחה כחלק בלתי נפרד בהצלחת גידול הילדים והילדות.

18:30- דברי ברכה והשקת המדריך
19:00- מרצה אורחת: פרופ׳ אליסה ולרו, University of Granada