סלון ליבלינג: מורשת העתיד | בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים

סלון ליבלינג: מורשת העתיד

בשיתוף האוניברסיטה לאמנויות יפות, המבורג (HFBK)
תאריך:
11.4.24

בית הספר לאדריכלות בבצלאל וסלון ליבלינג מזמינים לערב פאנל במסגרת סדרת אירועי סלון ליבלינג, "מורשת העתיד".

העידן שאנו חיים בו מכונה "אנתרופוקן" – תקופה שבה בני האדם הם שמניעים את התפתחות כדור הארץ. תוצאות האנתרופוקן הן התחממות גלובלית, דגנרציה של האדמה, צמצום מסיבי של המגוון הביולוגי, ניצול מוגזם של מקורות טבע. בקצרה, האנתרופוקן לא מצטייר כעידן חסין במיוחד. כדי לשנות את המצב עלינו להבין  איזה סוגים של אדריכלות מעצבים את האנתרופוקן – ממפעלים ועד מטמנות, ממחנות פליטים ועד ביקורת גבולות, מתחנות רוח ועד גגות סולאריים: מהי מורשת העתיד של זמננו? איזה סוגים של בניינים וצורות יתגלו בחפירות, שיבצעו בני תרבויות עתידיות כדי להבין כיצד הרסנו את כדור הארץ?

מנחים/ות:
פרופ' אדר' אלס ורבקל,
ראש בית הספר לארכיטקטורה, בצלאל
ד"ר פרידריך ון בורייס, פרופסור לתיאוריה של עיצוב בבית הספר לאמנויות יפות, המבורג (HFBK)
אדר' שרון גולן, מייסדת ומנהלת מעבדת בית ליבלינג

דוברים/ות:
ד"ר אדר' איימן טבוני,
חוקר ומנהל שותף במשרד האדריכלים Liabres Tabony Architects, London
ד"ר מירי לביא נאמן, חברת פקולטה במכון הערבה ללימודי סביבה, אוניברסיטת תל אביב
אדר' דן חסון, מעצב ומרצה בבית הספר לאדריכלות בבצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב, ירושלים

יום חמישי | 11.4.24 | 19:30
בית ליבלינג
רח׳ אידלסון 29, תל אביב-יפו

לפרטים נוספים והרשמה

אירוע היברידי. אפשר להשתתף גם בזום, מקומות לא מסומנים.
קוד הנחה מוגבל לסטודנטים בבצלאל במייל.