היחידה לאנימציה בבצלאל - מקום ראשון בפסטיבל אוטווה | בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים

היחידה לאנימציה בבצלאל - מקום ראשון בפסטיבל אוטווה

פורסם ב
8.10.07

בפסטיבל אוטווה 2007, החשוב שבפסטיבלי האנימציה הבינ"ל בצפון אמריקה ואחד החשובים בעולם, הנערך זה 32 שנה, זכתה בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב, ירושלים, במקום הראשון - בפרס למבחר הסרטים הטוב ביותר.
בתחרות, שהתקיימה בתחילת חודש אוקטובר 2007, השתתפו למעלה מ 70 בתי ספר מרחבי העולם.
כל בית ספר הוזמן להגיש לתחרות מבחר של שבעה סרטי אנימציה באורך כולל של 40 דקות.
בצלאל הגישה שבעה סרטים, ביניהם הסרט "בטון" אותו יצרו מיכאל פאוסט ואריאל בלינקו ואשר זכה בפרסים רבים ברחבי העולם, והסרט "חמוצים" של רונן ז'וראט.
לשלושת המקומות הראשונים הגיעו האקדמיות המובילות הבאות:  Royal college of Art  בלונדון, National films & Television school באנגליה ובצלאל.

בצלאל זכתה במקום הראשון!!! והוענק לה פרס של פסלון בליווי תעודה.

צוות השיפוט של הפסטיבל מנה שישה שופטים וכלל את האנימטורים ברוס אלקוק מקנדה, הרווי טורקוביץ מקרואטיה, חנן קמינסקי מישראל, טומק בגינסקי מפולין – יוצר צעיר הזוכה להערצה בעולם על סרטי המחשב(תלת) האישיים שלו, רות לינגפורד וג'ואנה קווין, שתיהן אמניות אנימציה מבריטניה הנמנות על צמרת אמנות האנימציה בעולם, ומלמדות בבתי הספר הטובים ביותר ויוצרות סרטים אישיים ומוזמנים.

משיקולי השופטים לבחירה בבצלאל: רישום טוב, סגנון תמונה מגוון, בהירות הסיפורים ותשומת לב לדמויות המאויירות. השופטים הביעו הערכה מיוחדת לקשת הטכניקות הרחבה בה השתמשו הסטודנטים בסרטיהם. מבחר הסרטים שהוצג, הפקתם וסגנון מראם העידו על איכות ורמה טובה שליוותה את כל הסרטים שהוקרנו.