אדר' אילנה רודשבסקי היא זוכת פרס ספיר בקטגורית ספר הביכורים | בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים

אדר' אילנה רודשבסקי היא זוכת פרס ספיר בקטגורית ספר הביכורים

פורסם ב
10.3.24

פרס ספיר לספרות בקטגוריית ספר הביכורים, הוענק השנה לאדר' אילנה רודשבסקי, מרצה בבית הספר לארכיטקטורה, עבור ספרה ״טסקה״.

רודשבסקי, היא אדריכלית ומתכננת עירונית, מרצה בבית הספר לארכיטקטורה בבצלאל ובוגרת התכנית לתואר ראשון בארכיטקטורה, בצלאל.

מנימוקי הועדה השופטת: ברומן הביכורים שלה, ״טסקה״, בוראת אילנה רודשבסקי עולם ייחודי בהתרחשויות שבו כמו גם בלשונו, בין שפה ארכיטקטונית לעברית הייחודית של עולים מברית המועצות לשעבר. דרך דיוקנה העשיר בניואנסים של משפחה קטנה אחת, הספר מתבונן בעיניים רעננות ושנונות ביופיו ובכאביו של המקום הזה, על ההגירה, תחושות השליחות והחלוציות, האידאולוגיה הבלתי נלאית, וכובד משקלה של ההיסטוריה שבו.

כריכת הספר טסקה מאת: אילנה רודשבסקי, איור של ערמת חול ים, מכונית אדומה עץ דקל וילד
אדר׳ אילנה רודשבסקי, טסקה, שתים הוצאה לאור

לקריאה נוספת באתר מפעל הפיס