צורות של שימור חוזר | פרופ׳ עינת לידר מהמחלקה לצורפות ואופנה בסדנה בין לאומית בפריז | בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים

פורסם ב
10.3.24

בית הספר לארכיטקטורה  École d'architecture de la ville & des territoires Paris-Est מקיים מסורת שנתית של 'בית ספר חורף': מדי שנה מוזמנים/ות מרצים ומרצות מרחבי העולם, להעביר סדנאות מעורבות לסטודנטים/ות מהתואר הראשון והשני בעלות אופי תכנוני, פילוסופי ובשילוב עבודה עם חומרים.

השנה, מבין 13 מנחי ומנחות הסדנאות שנבחרו לתכנית השנתית 'צורות של שימור חוזר' (Les Formes du réemploi), הוזמנה גם פרופ׳ עינת לידר מהמחלקה לצורפות ואופנה בבצלאל.

פרופ' לידר בנתה והנחתה סדנה בשם 'מודלים חומריים כצורות של מציאות' שעסקה בפירוק חפצים ויצירה מחומריהן סביבות מוקטנות ביקורתיות שהוצמדו לגוף. הסדנה כללה תיאוריה ועבודה מעשית, תהליך תכנוני ויצירה בפועל. הסדנא הסתיימה בתערוכה ובתצוגה.