פרופ' אדר' צבי אפרת

פרופ' ד"ר אדריכל צבי אפרת, שותף במשרד אפרת-קובלסקי אדריכלים, לשעבר ראש המחלקה לארכיטקטורה בבצלאל (2002-2010). תואר מקצועי באדריכלות מ- Pratt Institute, תואר שני בלימודי קולנוע מ NYU. PhD  בהיסטוריה ותאוריה של האדריכלות מ- Princeton University. לימד בין היתר בטכניון, באוניברסיטת תל-אביב ובאוניברסיטה העברית. מרצה ברחבי העולם בנושאי היסטוריה ותיאוריה של הארכיטקטורה. פרסם עשרות מאמרים בכתבי עת ובספרים שונים ואצר תערוכות רבות בארץ ובאירופה, ביניהן: Borderline Disorder (הביאנלה לארכיטקטורה, ונציה, 2002), הפרויקט הישראלי (מוזיאון תל אביב לאמנות, 2000).
ספרו הפרויקט  הישראלי: בניה ואדריכלות 1948-1973 (מוזיאון תל-אביב לאמנות) התפרסם ב- 2004 . ספרו The Object of Zionism, The Architecture of Israel  פורסם ב-2018 (Spector Books, Leipzig).
סרטו  The Most Beautiful Campus in Africa הוצג בתערוכת Bauhaus Imaginista ב-HKW ברלין (2019).

בין הפרויקטים המרכזיים של משרד אפרת-קובלסקי אדריכלים: התחדשות והרחבת מוזיאון ישראל; קמפוס אמנויות הבמה, ירושלים; מוזיאון רמת גן לאמנות ישראלית (שימור והרחבה); מוזיאון לשואה, סלוניקי, יוון; שימור והרחבת "בית העיר", תל אביב.

תמונה

צבי אפרת - עבודה

קמפוס ירושלים לאמנויות, אפרת-קובלסקי אדריכלים, 2021 (סיום בניה)