פרופ' אדר' צבי אפרת | בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים

פרופ' אדר' צבי אפרת

פרופ' ד"ר אדריכל צבי אפרת, שותף במשרד אפרת-קובלסקי אדריכלים, לשעבר ראש המחלקה לארכיטקטורה בבצלאל (2002-2010). תואר מקצועי באדריכלות מ- Pratt Institute, תואר שני בלימודי קולנוע מ NYU. דוקטור (Ph.D) בהיסטוריה ותאוריה של האדריכלות מ- Princeton University. מרצה ברחבי העולם. פרסם עשרות מאמרים בכתבי עת ובספרים שונים ואצר תערוכות רבות בארץ ובאירופה. ספרו הפרויקט הישראלי: בניה ואדריכלות 1948-1973 (מוזיאון תל-אביב לאמנות) התפרסם ב- 2004 . ספרו The Object of Zionism, The Architecture of Israel פורסם ב-2018 (Spector Books, Leipzig). בין הפרויקטים המרכזיים של משרד אפרת-קובלסקי: התחדשות והרחבת מוזיאון ישראל; קמפוס אמנויות הבמה (בתי הספר סם שפיגל, ניסן נתיב ותיאטרון חזותי), ירושלים; מוזיאון רמת גן לאמנות ישראלית; מוזיאון השואה, סלוניקי; בית בן גוריון, תל אביב; בית ספר "חביב", ראשון לציון.

קמפוס אמנויות הבמה, כיכר מנורה, ירושלים (בבניה)
פרופ׳ אדר׳ צבי אפרת, קמפוס ירושלים לאמנויות, אפרת-קובלסקי אדריכלים, 2021 (סיום בניה)