פרופ' אדר' מוטי בודק | בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים

פרופ' אדר' מוטי בודק

פרופ' אדריכל מוטי בודק הוא בעליו של משרד בודק אדריכלים הפועל בתל אביב משנת 1990 ועוסק בתכנון מגוון רחב של פרויקטים מורכבים ורחבי היקף, קמפוסים, מרכזי ספורט ואצטדיונים, מבני חינוך ותרבות, בתי חולים, מרחבים עירוניים ומתחמי מגורים, מסופי תחבורה ומרכזי תעסוקה. בודק הוא בוגר בהצטיינות של המחלקה לעיצוב סביבתי בבצלאל, בוגר הפקולטה לארכיטקטורה של הטכניון בחיפה ובעל תואר שני מאוניברסיטת קלארק בארה"ב. הוא שימש כמרצה וכמנחה אורח באוניברסיטת ת"א ובאוניברסיטת אריאל, וחבר בקבוצת מחקר של אוניברסיטת ת"א העוסקת במערכות מבניות מבוססות מנגנונים מן הטבע.

בודק עוסק בתכנון והקמה של מבני ציבור ופרויקטים ייחודיים המפגינים חדשנות הנדסית יחד עם פיתוח שפה עיצובית מקורית. מבנים אלה שואבים את השראתם ממערכות שלדיות ומבניות הקיימות בטבע החי והדומם וממערכות שריון והגנה אורגניות המהוות מודל למעטפות קונסטרוקטיביות גמישות, יציבות, וחסכוניות, המספקות בו בעת גם יעילות אקלימית ואנרגטית תוך התייחסות לפרמטרים של קיימות וסביבה ולשיטות תכנון וייצור המשלבות טכניקות בנייה מתועשות, מהירות וזולות.
עבודותיו של מוטי בודק זכו לפרסום רב והן הוצגו בתערוכות בארץ בחו"ל ובהן: תערוכת יחיד בפוטסדאם (2014), הגלריה המחקרית בהיט (2015), הביאנלה לארכיטקטורה בונציה (2016), אוניברסיטת תל אביב (2018), מכון וויצמן ברחובות (2019) והגלריה של סדנאות האמנים בתל אביב (2021). בודק מוזמן בתכיפות להרצות על רעיונותיו ועל המבנים שתוכננו על ידו בכנסים אקדמיים ובפורומים מקצועיים רבים.

תמונה
מוטי בודק  - עבודה