ד"ר גלית ולנר | בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים

ד"ר גלית ולנר

ד"ר גלית ולנר עוסקת בפילוסופיה של טכנולוגיה ומתמחה בענף הידוע כפוסטפנומנולוגיה. לגלית תואר ראשון ושני מהפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל אביב ודוקטורט מהתכנית למדע, טכנולוגיה וחברה באוניברסיטת בר אילן. את עבודת הדוקטורט שלה היא כתבה על אודות הטלפון הנייד בהנחיית פרופ' דון איידי (Ihde) אבי הפוסטפנומנולוגיה, וד"ר ליאת פרידמן. מאז ועד היום גלית פירסמה ומפרסמת מאמרים אקדמיים, ספרים, ופרקים בספרים שמנתחים טכנולוגיות דיגיטליות כגון הטלפון הנייד, מציאות וירטואלית ורבודה, בינה מלאכותית ועוד. ביחד עם ד"ר ליאת פרידמן הן ערכו את הגיליון השני של כתב העת "מחברות לפילוסופיה קונטיננטלית". כיום היא עובדת על קובץ מאמרים אודות דימיון, טכנולוגיה, אמנות ואתיקה (הוצאת בלומסברי), ועל ספר שמרכז את עבודתה על קשב ותשומת לב בעידן הדיגיטלי. החל משנת 2021 היא חברה בצוות העורכים של כתב העת Journal of Human-Technology Relations. כמו כן היא מייעצת למשרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה בתחום רגולציית בינה מלאכותית.