אדר' נילי-רננה חר"ג | בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים

אדר' נילי-רננה חר"ג

נילי-רננה חר"ג: מרצה בכירה במחלקה לארכיטקטורה בבצלאל ואדריכלית שותפה ארכטיק אדריכלים בירושלים. March אוניברסיטת פנסילבניה; BDes בצלאל בהצטיינות; זוכת מענקי מחקר לאוניברסיטת גרנדה (2015); TU WIEN הפקולטה לארכיטקטורה ומכון פרויד (1995-6); AHO בית הספר לארכיטקטורה, אוסלו (1986-7).  מרצה אורחת  בבית הספר לאדריכלות ע"ש עזריאלי באוניברסיטת קרלטון; בית ספר לאדריכלות באוניברסיטת Braunschweig, בית הספר לארכיטקטורה Paris Malaquais ואוניברסיטת ניקוסיה. במחקר ובפרקטיקה מתמקדת באזורים שבמחלוקת המאופיינים בסכסוכים חברתיים ופוליטיים. היא תרה אחר מרחבים לימינליים המזוהים כגופי ידע ומרחבי תרבות על מנת לדמיין מרחבים שמעבר לגבולות הפיזיים הבלתי ניתנים לערעור של חיי היומיום.  בחינת המציאות  דרך עדשות לימינליות מאפשרת לראייתה להפוך מצבים קבועים וסופיים לנושאים לשינוי, ממרחב פתוח לחוויה חושית, חשיבה אנליטית ויצירה אדריכלית שלמה ונראית לעין. לראייתה, האתגר הדוחק הוא לייצב את החלוקה המסודרת של האדריכלות לגופי ידע נפרדים תוך הצבת אופן הפעולה של האדריכל על הסף שבין הקונקרטי לאוניברסלי.