מריל יוקליס לדרמן | בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים

מריל יוקליס לדרמן

מריל לדרמן יוקלס מאמינה שהאמנות יוצרת חופש ושואלת אם ביכולתנו לעצב דרכי הישרדות – בכוכב לכת משגשג, לא בעולם שמכלה את עצמו – שאינן רומסות את חירותנו האישית והאזרחית ומשתיקות את קולו של היחיד.
יצירותיה מוצגות בתערוכות קבע במוזאון וויטני לאמנות אמריקאית; מוזאון גוגנהיים; המכון לאמנות בשיקגו; מוזאון מיגרוס בציריך; מוזאון וודסוורת' אתנאום;  מוזאון סמית קולג'; והמוזאון היהודי בניו יורק. היא מיוצגת על ידי גלריה Ronald Feldman Gallery בניו יורק.
מריל מציגה ומרצה במוסדות רבים ברחבי העולם. היא קיבלה תואר דוקטור לשם כבוד מבית הספר לעיצוב של רוד איילנד (Rhode Island School of Design), המכללה לאומנות של מיין (Maine College of Art), ובמאי 2019 מבית הספר של המכון לאומנות בשיקגו (School of the Art Institute of Chicago), שבו נשאה דברים בטקס חלוקת התארים.
שני ספרים על יצירתה ראו אור לאחרונה: MIERLE LADERMAN UKELES: MAINTENANCE ART, Prestel, 2016, ו- SEVEN WORK BALLETS, Sternberg, 2015