אדר' יובל יסקי | בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים

אדר' יובל יסקי

יובל יסקי הוא אדריכל פעיל, חוקר ואוצר אדריכלות ומרצה בכיר במחלקה לארכיטקטורה בבצלאל. ליובל תואר ראשון בפילוסופיה ובתולדות האמנות מאוניברסיטת תל אביב (95') ותואר שני בארכיטקטורה מה- SCI Arc בלוס אנג'לס, קליפורניה (2000). בין השנים 2010-2018 כיהן יובל כראש המחלקה לארכיטקטורה בבצלאל, ירושלים.
תחום המחקר המרכזי של יובל הוא תכנון ואדריכלות במרחב הכפרי בדגש על אדריכלות הקיבוץ וההתיישבות השיתופית בישראל, נושא בו הוא נחשב למומחה בינלאומי. יובל אצר תערוכות רבות בתחום, בארץ ובחו"ל, ביניהן את התערוכה "הקיבוץ: אדריכלות בלא תקדים" בביתן הישראלי בביאנלה לאדריכלות בוונציה (2010), התערוכה "קיבוץ-באוהאוס חלוצים של הקולקטיב" בדסאו, גרמניה (2011) ועוד. יובל מרצה בתחום מחקרו במוסדות מהשורה הראשונה, בין היתר הרצה באוניברסיטת הרווארד בקיימברידג' מסצ'וסטס, המרכז הקנדי לאדריכלות במונטריאול ובמכון הגרהאם בשיקגו.
יובל הוא שותף במשרד יסקי אדריכלים בת"א המתמחה בין היתר בתכנון במרחב הכפרי, במסגרת זאת יובל משמש אדריכל ישוב במספר קיבוצים ומושבים, עורך תכניות מתאר ישוביות, מתכנן שכונות מגורים, מבני ציבור וקהילה.