בנימין פרידנברג

במאי וחוקר קולנוע, מרצה במחלקה לאמנויות המסך.

בוגר ביה"ס לקולנוע סם שפיגל בהצטיינות יתרה. בעל תארים ראשון ושני מהחוג לבלשנות באוניברסיטה העברית. עבודת המחקר שלו עוסקת בממשקים בין בלשנות לקולנוע דרך יישום רעיונות מבלשנות היסטורית על חקר האמנויות.

בימים אלה כותב את עבודת הדוקטורט שלו אשר עוסקת בשפה קולנועית ובארכיאולוגיה של מדיה -

מחקר השוואתי בין מצרית עתיקה ושפות חזותיות לבין צילום קולנוע.

פרידנברג כתב תוכן לפרויקטים ארכיוניים ורסטורציה של סרטים בסינמטק ירושלים, 'כאן' - תאגיד השידור הישראלי והאוסף האודיו-ויזואלי הישראלי באוניברסיטת הארוורד. עבד כחבר ועדת המיון של הרפרטואר הבינלאומי בפסטיבלים לקולנוע של רומא, המבורג וירושלים.

מנכ"ל-מייסד של איגוד יוצרי הקולנוע בירושלים (ע"ר) המייצג את קהילת האמנים תושבי העיר.

סרטו הקצר סיור מודרך זכה בפרסים בינלאומיים רבים ובימים אלה מפתח את סרטו העלילתי הראשון באורך מלא.

תמונה
מתוך הסרט "סיור מודרך". צילום: איתי מרום