הדס קידר | בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים

הדס קידר

הדס קידר היא יזמית תרבות, אוצרת וחוקרת בתחום האוצרות. מחקרה דן בהיבטים של אמנות באזורים מרוחקים ממרכזים תרבותיים דומיננטיים. כדוקטורנטית לאוצרות בתוכנית משותפת לאוניברסיטת רדינג בבריטניה ולאקדמיה לאמנות בציריך (ZHDK) בשוויץ, קידר מתמקדת באזור הנגב ובפעולות תרבותיות שיתופיות שהתקיימו בו בעבר ובעת הזאת.

קידר היא בת ערד ובוגרת תואר ראשון ושני במחלקה לאמנות בבצלאל ומאוניברסיטת מידלסקס בלונדון. קידר הקימה בערד, בשיתוף עם העירייה, את תוכנית שהות האמן "ערד אמנות אדריכלות ואת "המרכז לאמנות עכשווית בערד".

קידר חתומה על תערוכות בגלריות ובמוזיאונים בארץ ובחו"ל בהם "קציר קיץ" (מוזיאון ישראל, אוצרת: שרית שפירא), “Rulers” (מרכז קמדן לאמנות(, לונדון   ו"סיפוקיישן" (גלריה קו 16, אוצרת: אירית סגולי). היא ניהלה והשתתפה בימי עיון וכנסים, בהם: "אמנות, כוח וידע" (מוזיאון תל אביב לאמנות); "אמנות ומחאה" (מוזיאון ישראל) ו"אמנות ופוליטיקה בעת הזו" (מכון ון ליר). משנת 2019 קידר מנהלת ואוצרת את "סטודיו בנק" – מתחם אמנות הכולל חללי עבודה של מעל ארבעים אמנים וחלל תצוגה והממוקם בבניין רב קומות בתל אביב.

קידר, הזוכה במענק המחקר האוצרותי מטעם הבית לאמנות ישראלית תאצור תערוכה רטרוספקטיבית של רות דורית יעקובי במוזיאון הרצליה לאמנות עכשווית. קידר פרסמה מספר מאמרים על אמנות ותרבות במרחב הציבורי, בינם: "צבע הכסף (לא יורד במים)", "אמנות בעידן ועדי הבתים" (ערב-רב);  "המוזיאוניים הסמויים מן העין: יצירת האמנות בעידן האחסון" ו"בית ריק" (כתב העת לתרבות חזותית וחומרית, בצלאל).

תמונה
"Whats Up ", הדפסת הזרקת דיו, 2006