דפנה קפמן | בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים

דפנה קפמן

בוגרת האקדמיה על שם גריט ריטוולד באמשטרדם (1999) ובעלת תואר שני מהמוסד ללמודי אמנות על שם סנברג, אמשטרדם (2001).

עבודתיה הוצגו בתערוכות יחיד רבות בין היתר במוזיאון האוניברסיטאי לאמנות עכשווית בוושנגטון (2011), במוזיאון לאומנות ועיצוב סאן פרנסיסקו (2015) בגלריית לורץ'+זיידל קונטמפוררי , ברלין (2017)  ועוד. השתתפה בתערוכות קבוצתיות רבות בארץ ובעולם. זוכת פרס עידוד היצירה של משרד התרבות לשנת 2011, פרס היצירה בתחום העיצוב לשנת 2016 ופרס לאמנית עכשווית על שם אנדראה מאטר לשנת 2019.

עבודותיה נכללות באוסף מוזיאון ישראל, מוזיאון ויקטוריה ואלברט , מוזיאון קורנינג לזכוכית, ועוד.

בין השנים 2005-2011 שימשה ראשת תחום הזכוכית בבצלאל.

מרצה בכירה במחלקה לעיצוב קרמי וזכוכית , בצלאל.

מרצה אורחת בין היתר באוניברסיטת טוקיו לאמנות, באוניברסיטת בול סטייט באינדיאנפוליס, באוניברסיטת קובלנץ, גרמניה, במוזיאון קורנינג לזכוכית, ועוד.

"עבודתה משלבת בין ערכי המקום, באמצעות לקסיקון בוטני השולח אל מרחבי תודעה תרבותיים של הנצחה, הקרבה ואבלות, באמצעות עבודת כפיים עמלנית בזכוכית וברקמה" (מתוך קטלוג הזוכים של פרסי משרד התרבות).

תמונה
דפנה קפמן - עבודה
"צמחי מולדת" , זכוכית בעיבוד מבער ונייר משועתק ומטופל, אוסף מוזיאון ישראל (צילום אלעד שריג)