רוני קרני - מרצה בשלוחה החרדית | בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים

רוני קרני - מרצה בשלוחה החרדית

אמנית בוגרת מצטיינת של התואר הראשון (2006) והשני (2011) של המחלקה לאמנות בבצלאל.

מלמדת בשלוחה החרדית של בצלאל מהשנים הראשונות להקמתה, בלימודי החוץ של בצלאל, שם היא גם מרכזת את אחת המכינות, ובמחלקה לאמנות בהר הצופים.

קרני הציגה ציורי קיר זמניים וקבועים ברחבי הארץ והעולם. קיימים שני ציורי קיר קבועים שלה בניו יורק, ארה"ב ובדיסלדורף, גרמניה. קרני הציגה בחללים רבים ומגוונים- הגלריה האוניברסיטאית של תל אביב (2016), הגלריה של מכללת שנקר, הגלריה של מכללת בסיס (2018), גלריה ברוורמן (2020), גלריה זומר, גלריה רוארט, מוזיאון רמת גן לאמנות ישראלית, הגלריה של אוניברסיטת פרובידנס רוד איילנד, ארה"ב (2019), גלריה קונסט אנד דנקר, דיסלדורף, גרמניה (2018, 2020) ועוד. קרני השתתפה בתכנית לחילופי סטודנטים באקדמיה לאמנות בווינה (2005), ובתכניות אמן בפריז, צרפת (2013) ובדיסלדורף, גרמניה (2017).

תמונה
רוני קרני - עבודה
זכוכית צבעונית משמידה שנאה, 2019, מדיום- צבע על קיר, גודל- רוחב- 14 מטר, גובה- 4 מטר, מקום תצוגה- הגלריה של פרובידנס קולג', פרובידנס, רוד איילנד, ארה"ב