ד"ר מעין שלף | בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים

ד"ר מעין שלף

ד״ר מעין שלף היא אוצרת וחוקרת. מחקר הדוקטורט שלה- Echoing With a Difference- Curating Voices and the Politics of Particiption, בפלטפורמה לאוצרות של האוניברסיטה לאמנות בציריך, שוויץ, ואוניברסיטת רדינג באנגליה, חקר את הסוכנות הפוליטית של הקול האנושי בפרקטיקות השתתפותיות ופרפורמטיביות, ואת יחסי הגומלין בין פרקטיקות אלה לתנועות מחאה בעשור האחרון. שלף משמשת כאוצרת בזומו- המוזיאון שבדרך. בעבר שימשה כיועצת האמנותית של סדנאות האמנים בירושלים וכאוצרת של תוכנית שהות האמן הבינלאומית של הסדנאות, לואורז ירושלים, כאוצרת של המרכז לאמנות עכשווית בתל אביב ושל גלריה קו  16 בתל אביב. שלף אצרה תערוכות, אירועים וכנסים במוסדות שונים ובמרחב הציבורי, ביניהם במוזיאון הבונפאנטן, מאסטריכט, הולנד, קונסטוורקה, ברלין, פסטיבל רדינג אינטרנשיונל, אנגליה, מוזיאון הרצליה, מוזיאון המדע בירושלים, מוזיאון המטרופוליטן לצילום באביסו, טוקיו, מוזיאון מדרה, נאפולי, טרנזיט, פראג, פסטיבל שיפט, באזל, Residency Unlimited, NY, וב ISCP  ניו יורק, בעקבות זכייתה בפרס האוצר 2012. בנוסף היא היתה אוצרת שותפה של הביאנלה הראשונה של תל אביב יפו (ARTLV 2009). שלף מלמדת במחלקה לצילום בבצלאל, ירושלים, ומרצה אורחת במוסדות רבים נוספים בישראל ובחו״ל.

בין פרסומיה:
(Un)Commoning Voices and (Non)Communcal Bodies (co- editor and writer, OnCurating academic book series, 2021), “Fear and Love in Graz”, in Empty Stages, Crowded Flats. Performativity as Curatorial Strategy, Performing Urgency #4, ed. Florian Malzacher and Joanna Warsza (Berlin: House on Fire, Alexander Verlag and Live Art Development Agency, 2017) and “The Infiltrators - Crossing Borders with Participatory Art”, in Refugees and Cultural Education- Formats and strategies for a new field of practice, ed. Caroline Gritschke and Maren Ziese (Transcript publishing, Germany, 2016).