Ronny Schüler - מודרניזם בתנועה The Transfer of Modernity | בצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב ירושלים

Ronny Schüler - מודרניזם בתנועה The Transfer of Modernity

תאריך:
31.10.19

הרצאה של ד"ר רוני שולר במחלקה לארכיטקטורה במסגרת פסטיבל בתים מבפנים

לצפייה בהזמנה

באוהאוס והעיר הלבנה מקושרים בדרך כלל לתל אביב, אבל הסגנון הבינלאומי באדריכלות היה נפוץ לא פחות בשנות ה־20 עד שנות ה-40 בירושלים, בחיפה ובקיבוצים, ואף פיתח בכל מקום מאפיינים מקומיים ייחודיים.
הרצאתו של ד"ר רוני שולר מבית ספר באוהאוס בוויימאר בגרמניה תסקור את התופעה האדריכלית המרתקת של המודרניזם שהתפתחה בארץ בתקופת המנדט ותציג את המחקר אשר מפורט בספר "The Transfer of Modernity" (שערכו שולר ופרופ' יורג סטבנאו) הבוחן את שגשוגו של הסגנון הבינלאומי בארץ ישראל של תחילת המאה ה־20 ואת הטכניקות, התפיסות והדמויות אשר השפיעו עליו ויצרו את התופעה הייחודית בתולדות האדריכלות המודרנית.
ההרצאה מתקיימת בשיתוף ובמסגרת אירועי בתים מבפנים בירושלים.

חמישי | 31.10 | 18:00 | אודיטוריום המחלקה לארכיטקטורה | בצלאל 1, מרכז העיר ירושלים
הכניסה חופשית

לאתר הפסטיבל